Ловчанският митрополит Гавриил не разбира защо е охулван в последните

...
Ловчанският митрополит Гавриил не разбира защо е охулван в последните
Коментари Харесай

Митрополит Гавриил не разбира хулите заради позицията на църквата

Ловчанският митрополит Гавриил не схваща за какво е охулван в последните дни по отношение на позицията на Светия Синод за Националната тактика за детето.

Становището на Св. Синод за националната тактика на детето беше свалена от уеб страницата на Св. Синод , макар че, както изяснява митрополит Гавриил, мнението е разпратено до всички митрополити от Св. Синод на БПЦ и нито един от тях не е дал отговор с оферти за поправяне на текста, а двама митрополити са се изказали проектостановището да се разгласява в уеб страницата на Министерски съвет, с цел да се съблюдава срокът на публичното разискване.

Иначе самата позиция на Светия синод е била направена от Десислава Панайотова , излиза наяве от изказването - пояснение на митрополит Гавриил, а той е изискал текстът да бъде скъсен, като се акцентира на въпросите, които се слагат за разглеждане в новата Старегтия за детето. За абортите с 2-3 фрази да удостовери тяхната неприемливост от Св. Църква. Последната редакция не е четена от митрополита, само че след това той е видял оповестеното на уеб страницата и я видял, че съвсем нищо не е променено в текста.

" Трябва да отбележа, че във връзка оповестеното мнение в уеб страницата на Министерски съвет, където са оповестени неговите последни 3 точки, доста родители благодарят на Св. Синод на БПЦ за това, че с нашата своевременна почтена църковна позиция ние сме защитили бъдещето на българските деца ", показва още митрополит Гавриил.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР