Лошото време спря фериботите в Гърция. Издадена е забрана за

...
Лошото време спря фериботите в Гърция. Издадена е забрана за
Коментари Харесай

Лошото време спря фериботите в Гърция, снегът в Румъния на места достигна метър

Лошото време спря фериботите в Гърция. Издадена е възбрана за осъществяване на пътнически курсове от гръцките пристанища Пирея, Рафина и Лаврио. Затворени са линиите Агия Марина - Неа Стира, Глифа - Агиокамбос, Кавала - Принос (Тасос) и Александруполис – Самотраки. Причината за това е мощният вятър в Егейско море, който тук-там доближава до десета степен по скалата на Бофорт, оповестява АНА-МПА.

Бурята „ Зиновия ” ще дефинира времето в Гърция до вторник, когато се чака неприятното време да се ограничи до Крит и Додеканезите. Властите поучават хората, които имат желание да пътуват, да се осведомят авансово за измененията в разписанията на фериботите, оповестява БНР.

Проблеми с капризите на времето изпитва и северната ни съседка. Снежни стихии затвориха пътища в Североизточна Румъния. Най-засегнати са градовете Яш и Ботошани, а локални медии оповестяват за десетки коли, които са заседнали в снега. В някои региони снежната завивка надвишава един метър, осведоми bTV.

Според синоптичната прогноза към страната се спуска доста студена въздушна маса от полярен циклон над Източна Европа. Възможно е ситуацията да се усложни в идващите часове.  

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР