Лошото време се задава още от тази вечер. От НИМХ

...
Лошото време се задава още от тази вечер. От НИМХ
Коментари Харесай

Гответе се, идат порои!

 Лошото време се задава още от довечера. От Национален институт по метеорология и хидрология оповестиха предизвестие за 18 области с " оранжев " код поради поройни превалявания. За други 8, измежду които и Варна, предизвестието е от " жълта " степен, а единствено две области на страната не са застрашени от порои.

През идващото денонощие, под въздействие на добре изразен леден атмосферен фронт, времето над България ще бъде доста динамично. През нощта над Западна България преваляванията ще се усилват, ще има и гръмотевични стихии, а до сутринта ще завали и в Централна. Утре над по-голямата част от страната ще е облачно и дъждовно. На места в централните и източните региони от Южна България количествата ще са сред 40 и 60 л/кв.м, ще има и гръмотевични стихии и градушки. Ще духа сдържан до мощен северозападен, в Източна България – югоизточен вятър. Температурите ще се намалят и ще са най-вече сред 20° и 25°.

В планините няма да е уместно за туризъм. Ще бъде най-вече облачно, прохладно и дъждовно. На доста места ще има гръмотевични стихии, а в масивите от Централна и Източна България количествата ще са обилни. Ще духа сдържан и мощен северозападен вятър и с него ще нахлува леден въздух. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 15°, на 2000 метра - към 8°.

По Черноморието ще е прохладно, най-вече облачно и с превалявания от дъжд. На места по южното крайбрежие преваляванията ще са краткотрайно интензивни и съпроводени с гръмотевици. Ще духа до сдържан вятър от юг-югоизток, само че по здрач ще се ориентира от запад-северозапад. Максималните температури ще са 22° - 24°, малко по-ниски от температурата на морската вода. Вълнението на морето ще е 2 - 3 бала.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР