Лошото време продължава да измъчва цяла Северна Италия, причинявайки това,

...
Лошото време продължава да измъчва цяла Северна Италия, причинявайки това,
Коментари Харесай

Разруха в Италия след невижданите порои и наводнения, убили деца!

Лошото време продължава да изтезава цяла Северна Италия, причинявайки това, което губернаторът на Венето Лука Зая дефинира като "истинска съсипия ", при която в допълнение към вредите се броят и първи човешки жертви. Това оповестява АНСА.

Ситуацията се утежнява от пълноводие на реки, изключително в Трентино Алто Адидже, където автомагистралата Бренеро беше затворена в двете направления сред Болцано и Сан Микеле заради излизането от коритото на река Адидже. Железопътната линия Бренеро също е затворена.

Между Мале и Тренто, покрай Клес, свлачище се удари в коловозите, спирайки се във трен.

Поради наводнението на Исарко, гражданската отбрана е приканила жителите на Киуза да не излизат на улицата и да стоят в горните етажи на къщите, до момента в който в Егна някои фамилии са евакуирани. Под съществено наблюдаване е река Сарка в Трентино.

БЛИЦ напомня, че през вчерашния ден. Малката умира на място, а сестричката ѝ часове по-късно в болничното заведение.

Избледняват очакванията за намиране на 38-годишния гъбар Андреа Галимберти, отвеян от поток в езерото Делио. Издирването е прекъснато през вчерашния ден заради неприятното време и обновено тази заран, само че досега без резултат.

Минувачи откриха в гората на Вале д'Инферно 47-годишен мъж, ударен от гръмотевица, само че жив. Жена, паднала в река Омброне в Прато е избавена от екип пожарникари, до момента в който се опитвала да избави кучето си, което паднало във водата.

Лошото време е обхванало цялата северна част на страната. Дъжд и градушка заляха Вербано и Торино, до момента в който в Сестриере валеше сняг на височина 2 400 метра. Градушки и в провинция Бергамо, където хълмовете на Вал Кавалина и Алто Себино са побелели.

А прогнозите към момента не приказват за слънце. Това е нещо като боен бюлетин, в който се приказва за дъждове, градушки, наводнения и свлачища по целия север в деня на завръщането от отпуски, в който преваляванията са провокирали тапи съвсем на всички места.

Губернаторът Зая съобщи по време на ревизия в региона на Виченца, най-засегнат в региона Венето със 150 къщи, че ще разшири периметъра на изключителното състояние, което беше оповестено през последните дни за Веронезе.

"За следващ път сме на колене пред неприятното време ", сподели той и изиска доста бърз отговор от Рим.

Премиерът Джузепе Конте е приказвал по телефона с губернатора на Венето Лука Зая и кмета на Верона Федерико Сбоарина, както и с ръководителя на италианската гражданска отбрана Анджело Борели. Премиерът изрази оптималната непосредственост и взаимност с популацията, наранено от неприятно време, а във връзка с настояването за изключително състояние, отправено от район Венето, сподели, че е разполагаем, незабавно откакто дойде спомагателният отчет, да стартира следствие с гражданската отбрана за оценка, както на градушката от последните дни, по този начин и на днешното неприятно време.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР