Лошото време и дъждовете вчера пречат на местните спасителни операции

...
Лошото време и дъждовете вчера пречат на местните спасителни операции
Коментари Харесай

Някои семейства в Афганистан са толкова бедни, че не могат да погребат близките си

Лошото време и дъждовете през вчерашния ден пречат на локалните избавителни интервенции в регионите, наранени от земетресението в Афганистан. Това съобщи представител на УНИЦЕФ, представен от SIR (Servizio Informazione Religiosa).

Някои фамилии са докладвали, че към момента се пробват да извадят ранените отдолу под руините и да извадят тези, които са изгубили живота си. Старейшините на някои села споделят, че някои фамилии са толкоз небогати, че даже не могат да си разрешат да погребват мъртвите си близки. Афганистан се намира в тежка филантропична злополука, изключително откакто талибаните взеха властта.

Без покрив за заслон мнозина не могат да намерят място, където да възпламенят огън, с цел да готвят. Загубени са животи, артикули и добитък. След идването на власт на талибаните над 24 милиона души, половината от които деца, имат потребност от незабавна филантропична помощ.

Броят на починалите при разрушителното земетресение в Афганистан в сряда продължава да се усилва. По последни данни при труса в източната част на страната са починали 1150 и са били ранени минимум 1600 индивида, съобщи Асошиейтед прес. Земетресението удари Афганистан в миг, когато страната с население от 38 милиона души е в разгара на спираловидна икономическа рецесия, която потопи милиони хора в беднотия.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР