Лошото мразовито време струва на британската икономика 1 милиард паунда

...
Лошото мразовито време струва на британската икономика 1 милиард паунда
Коментари Харесай

Студът струва пари – ето колко изгубиха британците от лошото време

Лошото мразовито време коства на английската стопанска система 1 милиард паунда дневно, демонстрират стопански разбори, оповестени в английски медии.

Блокирани автомагистрали, празни заведения за хранене, хора без работа – всичко това коства на английската стопанска система най-малко 1 милиард паунда дневно и може да понижи на половина брутния вътрешен артикул за първите три месеца на годината.

Анализатори от Центъра за стопански и бизнес изследвания считат, че последствията от студения въздушен фронт „ Звяр от изтока “, приближаващ от Сибир, и бурята „ Емма “ от Атлантическия океан могат да се окажат най-скъпо струващото естествено злополучие за Британските острови след 2010 година, когато минусовите температури и снегът сковаха стопанската система за седмица преди Коледа.

Лошото време е засегнало най-сериозно строителството, като специалистите пресмятат загуби от порядъка на 2 милиарда паунда в трите най-студени дни. Транспортът и търговията на дребно също са огромни пострадали. Хауърд Арчър, основен стопански консултант в EY ITEM Club съобщи, че намалялото посещаване на магазини, места за отдих и развлечения, театри, кина и заведения за хранене понижава икономическата интензивност, а закъсненията на доставките на първични материали за заводите нарушават съществено индустриалния цикъл.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР