Лошото е, че познанията за този вирус бяха никакви почти.

...
Лошото е, че познанията за този вирус бяха никакви почти.
Коментари Харесай

Проф. Генчо Начев: Коронавирусът ще отмине, както е започнал

" Лошото е, че познанията за този вирус бяха никакви съвсем. Учим се не въз основата на доказателства, тъй като няма време да има такива доказателства, а се учим въз основата на проба-грешка, въз основата на опита на тези, които преди нас минаха по този път. И това е тъпо. Коронавирусът ще отмине, както е почнал. " Това сподели шефът на УМБАЛ „ Св. Екатерина “ проф. Генчо Начев в изявление за bTV.
По думите му към момента в България дисциплината не е на нужното равнище и може би ограниченията би трябвало да са по-строги. 
Проф. Генчо Начев посочи, че макар всички рекомендации и макар безапелационното говорене на щаба, на експерти, специалисти и епидемиолози и макар горчивия опит, към момента в България дисциплината не е на нужното равнище.
" Имам доста опит с млади фрагменти. От студентската пейка стартират сътрудниците ми работа. Винаги съм бил уверен в ентусиазма и желанието на тези младежи да научат повече, да се хвърлят в област, която не е лека, както сърдечната хирургия, неврохирургията. Както в този момент, макар риска от заразяване. Мога единствено да поздравявам и да поздравя тези хора, както и освен лекари, само че и всички тези доброволци дали разнасят храна по къщите на възрастни хора или вземат участие в други мероприятия, свързани с битката с ковид , са единствено за приветствие ", добави още проф. Начев.
На въпрос коя е неговата оптимистична доктрина за България, проф. Генчо Начев отговори: " Може би не съм казвал, че постоянно се усещам дебитор на България. Оптимистичната ми доктрина е обвързвана с това, че когато всички се усещаме длъжници на тази страна, нещата ще вървят по-добре. Няма да споделяме, че сме бедна стопанска система и да гледаме на Запад с отворени очи. Опрени на историческото минало, което има България, на доста положителни неща, които са се случвали и се случват в България, ще имаме по-голямо самочувствие ", добави още проф. Генчо Начев.
На въпрос по какъв начин се усеща в този нехарактерен Великден, проф. Начев отговори, че празникът е нехарактерен. Според него въпреки това Великден е в сърцата и душите на хората. " Дали ще отидеш на черква или не, съгласно мен не е толкоз значимо. Великден е вяра и религия, че може да бъдеш по-добър, че можеш да направиш по този начин, че да окажеш помощ светът да стане по-добър. Надежда, че в никакъв случай нищо не е изгубено, даже и в най-тежките моменти постоянно има излаз. Въпросът е, че човек би трябвало да е толерантен от една страна и да бъде твърдоглав в търсенето на излаз от друга. В един тежък миг, какъвто е в този момент, имаме повече време за размисъл уединено със себе си ", добави още проф. Начев. 
Той уточни, че е бил очевидец на чудеса. " Вярвам, че от време на време се случват неща, които човек не може да си изясни. Когато завършекът на тез неща е прекрасен, значи чудото е станало, дали с нечия воля друга от горната страна или не, само че е станало ", разяснява още той.
Директорът на УМБАЛ " Св. Екатерина " изясни, че е имал случай, в който един от водещите хирурзи е излязъл да заяви на околните на пациента, че той е умрял, обаче индивидът по-късно е оживял.
До 3 седмици отварят учебните заведения във Англия?
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР