Лошо редактиран видеоматериал, който уж показва как украинският президент Володимир

...
Лошо редактиран видеоматериал, който уж показва как украинският президент Володимир
Коментари Харесай

Появи се фалшиво обръщение на Зеленски за капитулация на Украйна

Лошо редактиран видеоматериал, който сякаш демонстрира по какъв начин украинският президент Володимир Зеленски обществено капитулира пред съветските претенции, беше посрещнат с насмешки през вчерашния ден, само че специалисти предизвестиха, че то може да е предвестител на по-усъвършенствани измами, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

Видеото демонстрира по какъв начин Зеленски приказва с посивяло лице от президентската естрада

и приканва сънародниците си да сложат оръжие пред съветските нашественици.

Интернет консуматори незабавно означиха несъответствията сред тена на кожата на шията и на лицето на Зеленски, странният му акцент и пикселизацията към главата му.



Нина Шик, създател на " Дийпфейкс ", сподели, че видеото наподобява като ужасна промяна на лицето на човек,

визирайки стратегии, които могат цифрово да наложат глава върху непознато тяло. Това е част от по-широки компютърни техники, които генерират свръхреалистични имитации, известни като " дийпфейкс ".

Телевизионният канал " Украйна 24 " заяви във Facebook, че видеото е било публикувано от " противников хакери " и е " ФАЛШИВО! "

Украинското министерство на защитата по-късно популяризира видео на същинския президент Зеленски, в което той назовава фрагментите " детинска провокация ".

" Няма да смъкваме никакви оръжия до момента в който не победим ", споделя същинският Зеленски.

Украинските управляващи към този момент са предупреждавали за заплахата от усъвършенствани подправени вести " дийпфейкс ", изключително откакто силите на Москва не съумяха да реализират бърза победа на бойното поле, след началото на нашествието на 24 февруари.

Преди две седмици украинското военно разузнаване популяризира малко видео,

в което сигнализира за заплахата от мъчно различими подправени вести и предизвести, че Кремъл приготвя такава.

Нина Шик назова подправеното видео със Зеленски " доста необработено ", само че предизвести, че е въпрос на време преди технологията да стане по-достъпна.

" Очаквайте подправени вести като тази да станат по-лесни за основаване, като в същото време наподобяват доста достоверни ", сподели Шик.

Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР