Лошо планиране и програмиране на нови европейски проекти бележи третата

...
Лошо планиране и програмиране на нови европейски проекти бележи третата
Коментари Харесай

Петко Петков от ОбС-Червен бряг: Строителството в този мандат е белязано с лошо качество

Лошо обмисляне и програмиране на нови европейски планове бележи третата година от актуалното ръководство на Община Червен бряг, съгласно Петко Петков – втори мандат общински консултант от Местна коалиция " Движение България на жителите " в Червен бряг.

Това сподели той в пресклуба на Българска телеграфна агенция в Плевен, където дружно с доктор Николай Милев, съпредседател на локалната конструкция на " Демократична България ", Снежанка Ангелова - някогашен шеф на детска градина и Христо Херувимов, икономист и представител на Съюз на демократичните сили, бяха направени мнения по отношение на актуалното ръководство на Община Червен бряг.



„ Всички планове, които се извършват на територията на общината са наследени от предходното ръководство, което ги е създало и защитило. Такъв е да вземем за пример планът за рехабилитация на пътя през „ Маркова могила “ – Пети квартал, който се води и обходен за града, на стойност близо два милиона лв..

Ремонтът на пътя от село Девенци до село Телиш, който е част от един по-голям план, част от Програмата за трансгранично съдействие - България-Румъния, на стойност 6,5 милиона евро. Такива са още планът за подсилване на свлачището на входа на Червен бряг, който е на стойност над 9 милиона лв., както и планът за рекултивация на Общинското бунище на стойност близо милион и половина лв., и планът за саниране на Общинския медицински център “.

Според Петко Петков, особено за всички тези планове е, че огромна част от тях са свързани със строителство.

„ Това строителство в този мандат беше белязано с неприятно качество и подозрение за корупция, която съгласно мен се показваше в това, че не всички пари стигаха до компаниите – реализатори.

Така да вземем за пример, няколко месеца след стартирането в употреба на пътя през „ Маркова могила “, по огромната част от него стартира да се компрометира “.

Петко Петков сподели, че по откритите нарушавания при осъществяване на европейските планове са подадени сигнали към прокуратурата и Икономическа полиция.

Д-р Николай Милев, който е общопрактикуващ доктор в Червен бряг уточни, че за последните 33 години нищо не се е трансформирало в града.

„ В Червен бряг няма тротоари, няма ред, няма нито една зарядна станция за електрически автомобили, до момента в който на кметството в Кнежа има две и то безвъзмездни станции ".

Пред Дарик, доктор Николай Милев добави, че в Червен бряг, койтопрез 2026 година ще означи 100 година от оповестяването си за град, към момента няма музей.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР