Лошо е да се изпреварва годишната награда на FT за

...
Лошо е да се изпреварва годишната награда на FT за
Коментари Харесай

Поставяне на демократичната криза в перспектива

Лошо е да се изпреварва годишната премия на FT за самостоятелни достижения, само че индивидът на 2024 година ще бъде „ гласоподавателят “. Сред демокрациите, които би трябвало да изберат национално държавно управление тази година, са най-голямата (Индия) и най-могъщата (САЩ) в света, както и тази, която се счита за най-утвърдена (Великобритания). В изборите на други места залозите варират от общински (Бразилия) до общоконтинентални (Европейския парламент). Народът на Тайван и евентуално даже Украйна, тези предни линии на свободния свят, също ще упражнят правото си да решат кой да ги води.

Дори и да изберат неприятно, гласоподавателите ще бъдат централни за събитията в това, което е се допуска, че е ерата на диктатора. И това не е единственото нещо, което би трябвало да се каже против отчаянието от демокрацията.

Броят на демокрациите в света, качеството на демокрацията в тях, делът на човечеството, което живее под демократично ръководство: до степента, в която тези неща са измерими, и трите се утежняват през год...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР