Лошият дъх не е помогнал на никого в социалния живот,

...
Лошият дъх не е помогнал на никого в социалния живот,
Коментари Харесай

Най-лесните начини да се отървете от лошия дъх

Лошият мирис не е оказал помощ на никого в обществения живот, въпреки че постоянно носителят му не може да го усети самичък. Изследванията сочат, че към 50% от хората страдат от него, до момента в който 95% се сблъскват с халитоза (медицинският термин за неприятен дъх) понякога.
Прочетете още
Ако по зъбите ви остане храна, която сте консумирали денем, там стартират да се развиват бактерии, поради разграждането й.  Затова усърдно измийте зъбите си преди лягане и не пропускайте езика, който също е гостолюбив за бактерии. В противоположен случай знаете какво ви чака на сутринта.

Хидрацията е също доста значима, за това пийте доста вода, тъй като, когато устата е суха, няма какво да отмие бактериите и те остават там доста по-дълго.

Имайте поради, че кафето, алкохолът, пушенето и някои медикаменти също могат да доведат до изсушаване на устата и по този начин предизвикват типичния за консумиращите ги мирис. Лошия мирис козметично може да се в профил като дъвчете недопечен кардамон или мента, или пиете черен, зeлeн или билĸoв чaй (мeнтa).

Ако положението упорства и непрекъснато се нуждаете от водата за уста , която е единствено краткотрайно козметично решение, евентуално се касае за освен това от неприятна орална хигиена. Затова се консултирайте със своя ортодонт.

 Източник: iwoman.bg
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР