Лошите послания, създаването на недоверие и това, че политиците са

...
Лошите послания, създаването на недоверие и това, че политиците са
Коментари Харесай

Кантарджиев: Ако много се стараеш и говориш за COVID-19, те уволняват |

Лошите послания, основаването на съмнение и това, че политиците са разделили хората на ваксъри и антиваксъри доведе до липса на предпочитание за имунизиране измежду обществото. Ако доста се стараеш и приказваш за ковид, те уволняват. А всички, които приказваха ненаучно, против имунизациите, против ограниченията направиха политическа кариера.

Това заяви бившият шеф на Националният център по заразни и паразитни заболявания проф. Тодор Кантарджиев пред Нова Телевизия. Според него Стойчо Кацаров е станал министър поради изказванията си, че хората умират от COVID-19 и с COVID-19

По думите му към Нова година се чака да има хапче против COVID-19: " Винаги ще е скъпо хапчето, само че доста ще успокои хората ".

" По данните на НЦЗПБ за леталитет от COVID-19 четвъртата вълна изпревари третата. Това е тъкмо противоположното на това, което споделя господин министърът. В момента процентът на умиращите от ковид е по-голям от този на умиращите през третата вълна ", изясни проф. Кантарджиев.

Бившият шеф на НЦЗПБ сподели още, че преди две седмици сме имали по към 1600 инфектирани дневно. " Сега имаме 2300-2600. Столицата към момента не е с тежко дифузно разпространяване на болните. Но в случай че се получи такова в София, Пловдив, Варна, Бургас – това ще е доста зле за цялата страна ", добави той.

Кантарджиев означи, че това, което го тормози е фактът, че при започване на май са правени по 35 000 имунизации дневно, а през вчерашния ден са единствено 7000.

" Когато ви приказват с лозунги, а не с обстоятелства, знайте, че не са доста същински нещата. Казват: " Всичко е под надзор ", " Нямаме проблеми ", " Справяме се идеално ". Починалите били по-малко от преди. Не е по този начин, тъй като започнахме да навлизаме в третата вълна с доста висока смъртност, а четвъртата, в която сме сега – с доста ниска с помощта на лятото и на ограниченията ", коментира още той.

Според него това, което е направила страната напролет на 2020 година, е да сме държавата с минимум болни и да чакаме да пристигна имунизацията. " Тя пристигна и стартира регулярно доставяне. Трябваше по 50 000 да се имунизират дневно ", безапелационен е Кантарджиев.

Той разяснява и заразяването с COVID-19 измежду децата. По думите му дете може да болести възрастен, само че това става в пъти по-рядко, в сравнение с възрастен да болести дете. " Обикновено децата придвижват есенните вируси в фамилията. Така е и с пневмококите. При COVID-19 обаче, това не е по този начин. При него нормално възрастните заразяват децата ", уточни някогашният шеф на НЦЗПБ.

Кантарджиев направи и прогноза, че в Съединени американски щати и Европа пандемията ще затихне в края на пролетта през идната година: " За нас това не знам по кое време ще се случи. При това министерство и тези възгледи. Като че ли вършат всичко, с цел да не се имунизират хората ", разяснява той.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР