Лоши са условията за туризъм в планините, съобщиха пред БТА

...
Лоши са условията за туризъм в планините, съобщиха пред БТА
Коментари Харесай

ПСС: Лоши са условията за туризъм в планините, има силен вятър и облаци

Лоши са изискванията за туризъм в планините, оповестиха пред Българска телеграфна агенция от Планинската избавителна работа. Времето е облачно и духа мощен вятър. На връх Ботев в Стара планина вятърът е ураганен.

Планинските спасители предизвестиха, че се чака времето в планините да се утежнява още и да стартират превалявания от дъжд.

Лифтовите уреди не работят. Ски сезонът в огромните зимни курорти ще бъде открит на 15 и 16 декември, сподели информация на Българска телеграфна агенция.

През миналото денонощие е извършена избавителна интервенция, която е приключила сполучливо. От ПСС е открит изгубил се възрастен човек в региона на Троян. Спасителите са го намерили в гориста околност, в положително положение.

Над планините през днешния ден ще бъде най-вече облачно и прохладно, демонстрира прогнозата за времето на Националния институт по метеорология и хидрология. Ще духа мощен, по високите и открити елементи - плевел вятър от запад-югозапад. След обяд в масивите от Западна България ще стартират превалявания от дъжд, над 2000 метра - от сняг. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде към 12°, на 2000 метра - към минус 4°.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР