Лоши новини за състоянието на Люпко Петрович долетяха от сръбската

...
Лоши новини за състоянието на Люпко Петрович долетяха от сръбската
Коментари Харесай

Състоянието на Люпко Петрович след катастрофата е тежко

Лоши вести за положението на Люпко Петрович дохвърчаха от сръбската столица Белград, където в четвъртък именитият треньор катастрофира. 76-годишният експерт е в тежко положение и е настанен в реанимация в болница, пишат медиите в западната ни съседка. Лекарите открили, че Люпко е получил първо лек, а по-късно доста по-сериозен инсулт от шока, който претърпя. В момента лявата му страна е парализирана и не може да приказва.   Вчера някогашният треньор на Левски и Литекс провокира злополука на околовръстния път на  Белград, откакто навлезе против придвижването със своя " Мерцедес B180 " в региона на тунела Бели поток. В резултат на това се сблъскал с " Шевролет Авео ", ръководен от Ж. К. (63 г.), а " Мерцедесът " му по-късно се блъснал в друга кола. Петрович незабавно бил откаран в незабавния център от екип на Бърза помощ, а оттова е изместен в Специалната болница за мозъчно-съдови болести " Свети Сава ".   " Тъй като настоящето положение на Петрович е доста тежко, лекарите могат единствено да гадаят какво се е случило. Предположението е, че Люпко е получил лек инсулт от боязън, когато е поел в неверната посока. След това е последвал доста по-тежък инсулт, също от боязън, и го е изпитал при конфликт с приближаващ против него автомобил. Веднага е превозен в Спешен център, оттова е изместен в СПБ " Свети Сава ". Не можел да приказва, опитвал се да каже нещо през нощта, само че беше неразбираемо и несвързано. Сега той е в реанимация и са наети най-хубавите лекари от Сърбия, с цел да му оказват помощ “, обясни  добре информиран източник на informer.rs.
Дългогодишният другар на Петрович - Милован Джорич е в меланхолия поради всичко, което се случи с опитния експерт, извел Цървена звезда до КЕШ през 1991 година.
" Веднага му се обадих, когато се появи информацията, само че той не ми отговори. По-късно разбрах какво му се е случило... Много скърбя и се надявам, че Люпко ще се оправи ", сподели в резюме Джорич.   Стана ясно още, че Петрович е бил при другар в Аранджеловац в четвъртък, а по-късно се прибрал в Белград. След три дни той трябвало да пътува за Бангладеш, където бе назначен за селекционер на националния тим по футбол.   „ Той беше спокоен и искаше да се възползва от един прекрасен ден, с цел да се отпусне с приятелите си в Аранджеловац. Сега остава да се надяваме, че ще се възвърне изцяло “, изясни приятелят на Люпко.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР