Лоши новина за търговците на криптовалута в една от големите

...
Лоши новина за търговците на криптовалута в една от големите
Коментари Харесай

Американска борса за криптовалута фалира

Лоши вест за търговците на криптовалута в една от огромните страни в света.

Борсата за криптовалута Genesis подаде молба за фалит след срутва на криптоборсата FTX, осведоми " Блумбърг ".

Genesis подаде молба за фалит, трансформирайки се в следващата компания, която се провали след внезапния банкрут на FTX, отбелязва осведомителната организация, написа

Според организацията Genesis си е сътрудничила с FTX, в това число предоставяйки заеми на последната. Компанията-майка на крипто борсата Digital Currency Group направи опити да избави Genesis, по-специално се опита да притегли вложители и редуцира 30% от личния състав там през ноември. Но " огромен брой поръчки за изтегляне " доведоха до банкрут.

В началото на ноември 2022 година FTX разгласи, че е подала молба за банкрут и нейният началник Банкман-Фрид е подал оставка. През декември Комисията за скъпи бумаги и тържища на Съединени американски щати, която е надзорният орган, който контролира пазара на скъпи бумаги, упрекна Банкман-Фрид в машинация на вложители. Агенцията твърди, че криптоборсата е получила 1,8 милиарда $ от вложители, а по-късно тези средства са трансферирани на частен хедж фонд, благосъстоятелност на предприемача.

Банкман-Фрид беше арестуван през декември на Бахамските острови по искане на Вашингтон. След като предприемачът се съгласи да бъде върнат в Съединени американски щати, управляващите на островната страна позволиха екстрадицията му. Според CNN, в случай че Банкман-Фрид бъде приет за отговорен, той може да получи до 115 години затвор.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР