Лошата реколта в продължение на пет години в няколко страни

...
Лошата реколта в продължение на пет години в няколко страни
Коментари Харесай

Суша и лоша реколта обрекоха на глад 1,4 млн. души в Централна Америка

Лошата годишна продукция в продължение на пет години в няколко страни от Централна Америка е довела до дефицит на храна за 1,4 милиона души съгласно Световната продоволствена стратегия на Организация на обединените нации, която предизвести, че за някои фамилии единствената алтернатива е миграцията, съобщи ДПА.

В Гватемала, Хондурас, Ел Салвадор и Никарагуа дългите интервали на суша и несъразмерните превалявания са унищожили реколтата от царевица и фасул, които са главните артикули за прехранване на локалните фермери, заяви в Женева организацията на Организация на обединените нации.

Според анкета, направена от Световна продоволствена стратегия и държавни организации в засегнатите страни, 8 % от фамилиите са показали, че ще изоставен домовете си и ще търсят по-стабилно прехранване в страната или в чужбина.

Миграцията обаче не е решение, сподели представителят на програмата Ерве Верхусел, отбелязвайки, че хората, които решат да останат, ще продължат да страдат.

Агенцията на Организация на обединените нации прикани за 72 милиона $ от донорски страни, които ще са за локалния фонд за продоволствена помощ. Даренията ще обзет 700 000 души.

Той добави, че са нужни дълготрайни стратегии за резистентност, тъй че селскостопанските общности да могат да се оправят сполучливо с дълги интервали на неприятни реколти.

Времето и обстановката с реколтата в така наречен Сух кулоар, който продължава от Южно Мексико до Панама значително са свързани с климатичните промени, уточни представителят.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР