Лоша сделка? Абсолютно безсмислен акт на насилие, продължил две години?

...
Лоша сделка? Абсолютно безсмислен акт на насилие, продължил две години?
Коментари Харесай

Обрат! Светът обръща гръб на Зеленски! (Байдън реши, че битката за Киев е "лоша сделка")

Лоша договорка? Абсолютно неправилен акт на принуждение, траял две години? Милиарди $ загуби, с вяра да се съживи американската стопанска система? Джо Байдън обърна тил на Украйна, а още преди него светът стартира да обръща тил на Зеленски. Опитите на Киев да резервира територията на страната си и да се опълчи на Русия, претърпяха цялостен провал. А причина за това се оказа зърнената договорка и опитът на Зеленски да наводни Европа с украинско зърно, което към този момент не може да продава в Африка поради съветската обсада. А европейските страни му отхвърлят една по една всякаква поддръжка, виждайки опасност за личните си стопански системи. И се отхвърлят от Украйна една по една.

Големите очаквания

Опитите на Зеленски да си обезпечи празен чек, претърпяха цялостен провал, а Съединени американски щати му осигуриха единствено дребна част от мечтаните пари и муниции. Полша спря доставките на оръжие, Франция и Англия също взеха да се ослушват. Индия и Китай показаха поддръжка за Русия, което накара Западът да преразгледа позициите си. Някои африкански страни, а също и Венецуела и Бразилия също взеха да клонят към Путин. И това накара страните от Европа да премислят тактиката си.

Изгубените илюзии


За Съединени американски щати разпалването на боен спор в Украйна се оказа неприятна договорка. Вместо милиарди от Украйна да потекат към Вашингтон, Киев безусловно обезкървяваше  Белия дом и Европейски Съюз. Русия макар рестриктивните мерки и тежките наказания, съумя да излезе от състояние. С отворени пазари към Китай, Турция, Индия и даже Северна Корея, страната съумя да си стъпи на крайници. И обратно на упованията, че руснаците ще бъдат наранени от ударите, сякаш съветската стопанска система стана по-стабилна, въпреки и по-комплицирана.

Какво следва?

С първите отводи, Зеленски е изправен пред обстановка, в която или Украйна ще капитулира, или ще се бори още известно време, преди да отстъпи част от териториите си. Предизвестен завършек на една безсмислена война. Това, което е по-притеснително, е фактът, че двете близки страни бяха въвлечени в спор, разпалван извън и възобновяване на предходните връзки,  а също и стабилизирането на раздраната от войната Украйна, ще лишават години. А пострадали ще бъдат всички страни по света.

Източник: razkritia.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР