Лоша новина за премиера Бойко Борисов и управляващата партия ГЕРБ

...
Лоша новина за премиера Бойко Борисов и управляващата партия ГЕРБ
Коментари Харесай

Тръмп и Джонсън спъват Кристалина Георгиева за шеф на МВФ

Лоша вест за премиера Бойко Борисов и ръководещата партия ГЕРБ вещаят в. The Guardian и в. The Wall Street Journal – Кристалина Георгиева може да не оглави Международния валутен фонд (МВФ).
Премиерът Борис Джонсън употребява контактите си с президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп, с цел да изиска поста за някогашния английски финансов министър Джордж Озбърн.

Ексминистърът управлява редакцията на основания в Лондон вестник Evening Standard. Той е и консултант на най-голямата международна капиталова компания BlackRock и ръководител на North Powerhouse.

„ Очаква се Джордж Озбърн да стане главен съперник на българката Кристалина Георгиева “, написа The Guardian.

Според The Wall Street Journal английският министър председател непосредствено е помолил американския водач „ да поддържа “ Джордж Озбърн.

Изданието написа, че Кристалина Георгиева е „ български деец в средите на интернационалните институции “. Но в Европейски Съюз тя е спечелила с „ дребна преднина в един противоречив спор, в който по-пазарно насочените северноевропейци се противопоставили на София “.

„ Нямаме нищо срещу Кристалина Георгиева, която като номер две в Световната банка бе потребна на американеца Дейвид Малпас, който е новият президент на банката. Това й завоюва поддръжката на министъра на финансите на Съединени американски щати Стивън Мнучин “, написа изданието.

Но Джордж Озбърн от 6 година бе „ архитекта на политиките, помогнали за възкръсване на английската стопанска система след финансовата суматоха и рецесията през 2008-2009 година “.

А Съединени американски щати могат да наложат несъгласие на избора на Европейски Съюз, защото обезпечават максимален дял от средствата на фонда, установи американският вестник.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР