Лос Анджелис Лейкърс сложи край на серията си от две

...
Лос Анджелис Лейкърс сложи край на серията си от две
Коментари Харесай

Без Краля и Дейвис Лейкърс срази Бостън

Лос Анджелис Лейкърс постави завършек на серията си от две следващи победи, надделявайки Бостън Селтикс като посетител със 114:105 в мач от постоянния сезон в Националната баскетболна асоциация.

В TD Garden в Масачузетс гостите започнаха по-силно срещата и поведоха с 3 точки след 12 минути игра. До полувремето задатъкът на „ езерняците “ набъбна доста и стана 14 точки. В третата четвърт „ детелините “ наваксаха 4 точки от своя пасив, само че в последния интервал не съумяха да запазят инерцията си и по този начин гостите ликуваха при сирената за завършек на мача.

Отсъствието на двете звезди на Лейкърс – ЛеБрон Джеймс и Антъни Дейвис, не попречи на ротацията да стигне до триумфа, като с съществена заслуга беше Д’анджело Ръсел, който бе покрай трипъл-дабъл със своите 16 точки, 8 битки и 14 асистенции за 39 минути в игра. Най-резултатен за спечелилите бе Остин Рийвс, който за 35 минути на паркета се регистрира с 32 точки, 2 битки и 3 асистенции.

За Селтикс Джейсън Тейтъм приключи мача с 23 точки, 7 битки и 3 асистенции, а Кристапс Порзингис вкара 17 точки, към които добави 7 битки и 3 асистенции.

С тази победа Лос Анджелис Лейкърс се изкачи на 9-ото място в Западната конференция с еднакъв баланс – 25 победи и 25 загуби. Бостън Селтикс остава на върха на Изток с 37 триумфа и 12 провали.

Ню Йорк Никс реализира девета поредна победа, откакто надделя вкъщи Индиана Пейсърс със 109:105 в различен мач от постоянния сезон в НБА.

В именитата зала „ Медисън Скуеър Гардън “ гостите потеглиха стремително и завоюваха първата четвърт с 36:26. До почивката нюйоркчани наваксаха 3 точки от пасива си. В третия интервал разликата падна до единствено 5 точки в интерес на Индиана, които Пейсърс не съумяха да задържат, в резултат на натиска на Никс в последната четвърт, с помощта на който домакините зарадваха своите почитатели с нова домакинска победа.

За следващ път този сезон най-резултатен за Никс бе Джейлън Брънсън със своите 40 точки, към които добави 5 битки и една асистенция за 37 минути на паркета. Прешъс Ачиува и Айзея Хартенщайн също изиграха мощен мач, като и двамата приключиха с дабъл-дабъл.

От другата страна, звездата на Пейсърс Тайрийз Халибъртън изигра спокоен мач, в който се регистрира единствено с 15 точки, 4 битки и 5 асистенции за 22 минути на паркета, а най-резултатен бе Паскал Сиакам с 18 точки, 7 битки и 5 асистенции за 35 игрови минути.

Резултати от останалите мачове от вечерта в НБА:

Мемфис Гризлис – Кливланд Кавалиърс 101:108

Юта Джаз – Филаделфия 76-ърс 124:127
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР