Лос Анджелис Клипърс се превърна от фаворит за титлата до

...
Лос Анджелис Клипърс се превърна от фаворит за титлата до
Коментари Харесай

Ядрото на Клипърс не било доволно от Кауай Ленърд и прищявките му


Лос Анджелис Клипърс се трансформира от любимец за купата до едно от най-големите разочарования в модерната история на НБА през миналия сезон. Калифорнийският отбор, воден от старши треньора Док Ривърс, бе отстранен на полуфиналите на Западната конференция, откакто позволи поврат от Денвър Нъгетс - 3:1 до 3:4. Неочакваното развиване на серията породи доста въпроси, само че сякаш обстановката с този тим на Клипърс прилича доста на известния с прозвището си “Лоб Сити” отбор, който мачкаше в постоянния сезон и се проваляше в плейофите в интервала от 2011-а до 2017-а. Причините за неприятните представяния на този тим бяха избрани от някогашния състезател на отбора Джей Джей Редик - еснафщина, тесногръдство и пасивна настъпателност един към различен. Няколко години по-късно обстановката не е по-различна.

“Основните играчи на Клипърс преди идването на Ленърд и Джордж - Патрик Бевърли, Монтрез Херъл и Лу Уилямс, са реагирали с неодобрение на обстоятелството, че на Кауай му е било разрешено да си почива в избрани мачове, с цел да се грижи за тялото си, както и за това, че му е било позволено да живее в Сан Диего, което пък е довело до честите му закъснения. Също по този начин, Ленърд е казвал на Док Ривърс по кое време желае да си взима отмора, а помощник треньорът Тайрон Лу постоянно не е имал думата”, пишат публицистите от The Athletic Йован Буха и Джо Вардън за напрегнатата атмосфера в състава на Клипърс, базирайки се на свои източници от Лигата.

Самият Ленърд нееднократно бе упрекван за честите си почивки от дадени мачове, употребявайки т.нар “load management” като опрощение за пропуснатите си дуели. Сега, с новия треньор Тайрон Лу и неналичието на каквото и да е бъдеще под формата на избори от Драфта, Ленърд, Джордж и компания би трябвало да превъзмогнат отрицателните си мисли един към различен по бързия метод и да се възползват от дребното време, което им остава.
Снимки: ©Getty Images
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР