ЛОС АНДЖЕЛИС (АП) — Саманта Сумико Пинедо и нейните баба

...
ЛОС АНДЖЕЛИС (АП) — Саманта Сумико Пинедо и нейните баба
Коментари Харесай

Тържествен паметник на японоамериканци, задържани от Втората световна война, изброява повече от 125 000 имена

ЛОС АНДЖЕЛИС (АП) — Саманта Сумико Пинедо и нейните баба и дядо се събират в едва осветено заграждение в Японско-американския народен музей и се доближават до солидна книга, разтворена на разкриват колони с имена. Пинедо се надява, че описът включва нейните прадядовци, които са били арестувани в японско-американски лагери за пандизчии по време на Втората международна война.

„ За доста хора се усеща като толкоз от дълго време, тъй като беше Втората международна война. Но аз израснах с моя Бомпа (пра-дядо), който беше в лагерите за интернирани “, споделя Пинедо.

Доцент в музея в Лос Анджелис леко обръща към средата на книгата — наречена Ireichō — и открива Канео Сакатани покрай центъра на страница. Това беше прадядото на Пинедо и в този момент фамилията му може да го уважава.

На 19 февруари 1942 година, след нападението на имперска Япония против Пърл Харбър и влизането на Съединените щати във Втората международна война, президентът Франклин Д. Рузвелт подписва изпълнителна заповед 9066, ра...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР