ЛОС АНДЖЕЛИС (АП) — Пролетният сезон на закупуване на жилища

...
ЛОС АНДЖЕЛИС (АП) — Пролетният сезон на закупуване на жилища
Коментари Харесай

Бавен старт на пролетния сезон на закупуване на жилища, тъй като продажбите на жилища спадат през март с покачване на лихвите по ипотечните кредити

ЛОС АНДЖЕЛИС (АП) — Пролетният сезон на закупуване на жилища стартира постепенно, защото купувачите на жилища се борят с нарасналите лихви по ипотечните заеми и растящите цени.

Продажбите на населявани преди този момент жилища в Съединени американски щати са намалели с 4,3% през март по отношение на предходния месец до сезонно поправен годишен ритъм от 4,19 милиона, заяви Националната асоциация на брокерите на недвижими парцели в четвъртък. Това е първият месечен спад в продажбите от декември и следва съвсем 10% месечен скок на продажбите през февруари.

Продажбите на съществуващи жилища също са намалели с 3,7% спрямо март предходната година. Последните продажби към момента са малко по-високи от темпото от 4,16 милиона, което икономистите чакаха, съгласно FactSet.

Въпреки отстъплението в продажбите, цените на жилищата се покачиха спрямо година по-рано за девети следващ месец. Националната междинна продажна цена се увеличи с 4,8% по отношение на година по-рано до 393 500 $.

Докато предлагането на жилища...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР