Френският министър на вътрешните работи похвали силите за сигурност, след

...
Френският министър на вътрешните работи похвали силите за сигурност, след
Коментари Харесай

Френският министър на вътрешните работи поздрави силите за сигурност след откриването на Олимпийските игри в Париж

Френският министър на вътрешните работи похвали силите за сигурност, откакто по време на церемонията по откриването на Олимпийските игри в Париж нощес не бяха регистрирани съществени проблеми, съобщи Асошиейтед прес .

Властите бяха организирали огромна интервенция за сигурност в Париж, с цел да обезпечат сигурността на събитието. Улиците на столицата бяха блокирани, патрулираха огромни групи служители на реда, а от двете страни на река Сена бяха издигнати железни бариери за сигурност като желязна завеса. За сигурността на Олимпийските игри в Париж са ситуирани до 45 000 служители на реда и жандармеристи, както и 10 000 бойци.

" Справихме се ", написа френският министър на вътрешните работи Жералд Дарманен в обществената платформа " Екс " и добави, че събитието е минало " без произшествия ".

" След четири години интензивна работа по подготовката на най-голямото спортно събитие в света, в никакъв случай не сме се гордеели повече с нашите сили за сигурност ", написа още той.

Всички мостове в Париж бяха затворени за транспортни средства и пешеходци, а просторен антитерористичен периметър по крайбрежията на реката отдели километрична зона, неразрешена за хората, които нямаха билети за церемонията, написа Българска телеграфна агенция.

Широко публикувани и " престъпни " актове на вандализъм, в това число палежи, засегнаха високоскоростната железопътна мрежа на Франция снощи. Акциите забавиха или стопираха пътуването до Париж от останалата част на Франция и от прилежащите страни за стотици хиляди хора, в това число някои олимпийски спортисти, запътили се към церемонията по откриването.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР