Лорета Колева встъпи в длъжност като директор на РУО-Враца след

...
Лорета Колева встъпи в длъжност като директор на РУО-Враца след
Коментари Харесай

Лорета Колева встъпи в длъжност като директор на РУО-Враца

Лорета Колева встъпи в служба като шеф на РУО-Враца след сполучливото привършване на конкурсната процедура. По този мотив тя благодари за поддръжката на цялата просветителна общественост.
„ В образованието обичайно и закономерно се концентрират високи публични упования. Управлението на тази значима система изисква подготвеност, отдаденост и старания, които съм подготвена да положа. Давам си сметка обаче, че определящо значимо е и доверието в системата и хората, които я ръководят. Поради това в това мое първо „ законно “ послание желая да се показва намерено и искрено, както считам да управлявам и съгласувам провеждането на районната просветителна политика.
Ще стартира с това, че професионалният ми опит /вече 28 години/ е напълно в системата на образованието. Това може би е предопределено от обстоятелството, че съм приключила „ Педагогика “ в СУ „ Св. Климент Охридски “, след което – следдипломна подготовка по Философия. И защото споделям убеждението, че човек би трябвало да работи това, за което е квалифициран, не съм помисляла за реализация в друга сфера. Имам професионално-педагогическа специализация в областта на ръководство на образованието и добита трета професионално-квалификационна степен.
Работила съм на разнообразни позиции в просветителната система – като педагог в Помощно учебно заведение „ Д-р Петър Берон “-Враца, откъдето вардя прелестни мемоари и другарства, като педагогичен консултант в СУ „ Христо Ботев “-Враца – по времето, когато тази служба беше открита през 1995 година и се обосноваваше нейното значение и смисъл за просветителната система, 4 години като зам.-директор по образователната активност в същото учебно заведение, които от позиция на времето правя оценка като огромна школа. Вече 19 години съм в РУО-Враца, от които 16 години като специалист по ОСО и 3 години като шеф на отдел ОМДК. Наследявам дългогодишно сполучливо ръководство, което ме ангажира в още по-голяма степен.
Иска ми се да имам вяра, че познаването на системата от вътрешната страна е удобна причина за триумф, която ще се опитам да оползотворя в оптималната степен. В хода на професионалното си развиване съм развила избрани организационни умения, които имам настройка и подготвеност да модернизирам. За мен е същинска привилегия да управлявам екипа на РУО-Враца, формиран от потвърдени специалисти, чиито професионализъм и подготвеност, уместност и доброжелателност ще продължат да бъдат правилен коректив и катализатор на напредъка, към който всички се стремим. Имам поддръжката на огромна част от работещите в просветителните институции, което ми дава вяра, убеденост, сила и ентусиазъм. И отсега нататък ще разгадавам на Вашите хрумвания и креативност, уважаеми сътрудници! Ще се опитам да намеря оня сложен баланс сред придирчивост и независимост за реализация на концепциите на работещите в системата на образованието.
Ангажирам се да не подценявам основателните рецензии, да „ слушам “ градивните оферти, в това число от родители, сътрудници, жители, медии и общност, а значимите решения да се вземат в дух на разговор и съдействие. Нека основната дума и принцип на деяние да бъде „ професионализъм! “, разяснява Лорета Колева.
Тя посочи още, че има визия за развиване на районната просветителна политика.
„ Осъзната съм за областите, в които тя има нужда от развиване и рационализиране и съм подготвена да работя за тази идея. Вярвам, дружно. Защото по-мъдри хора от мен са споделили, че взаимните старания доста покачват вероятността за общ триумф “, приключи новият шеф на Регионалното ръководство по образованието във Враца.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР