Лоренцо Музети смята, че допинг скандалът около Яник Синер не

...
Лоренцо Музети смята, че допинг скандалът около Яник Синер не
Коментари Харесай

Музети: Случаят със Синер не бива да хвърля сянка върху италианския тенис


Лоренцо Музети счита, че допинг абсурдът към Яник Синер не трябва да хвърля сянка върху целия италиански тенис. През март Синер е дал две позитивни проби за клостебол – неразрешено вещество, с което през последната година са били хванати общо 38 италиански спортисти. Развръзката към международния №1 следва, защото WADA реши да апелира случая пред Арбитражния съд.

„ Много малко от тези 38 случая бяха на тенисисти. Ако бяха уличени 38 тенисисти, тогава диалогът щеше да бъде изцяло друг. Не ми е известно на нашето равнище да има различен състезател с изключение на Синер, който е дал позитивна проба, тъй че протичащото се към него не трябва да хвърля сянка върху целия италиански тенис и всички триумфи, които постигнахме през последните години. Има голям брой институции, които реализират надзор в тази област. Вярвам в битката против допинга и я поддържам изцяло “ – съобщи втората ракета на Италия пред Tennis Majors.

Макар към момента да няма купа през годината, международният №17 дефинира сегашния сезон като най-силния в кариерата си. Музети игра финали в Куинс Клуб, Умаг и Чънду, както и полуфинал на Уимбълдън. Най-големият му триумф обаче пристигна на Олимпийските игри в Париж. Там той стигна до бронзовото отличие, ставайки първият италиански тенисист от 100 години насам, печелил олимпийски орден.

„ Определено бих споделил, че това е най-хубавият ми сезон. Периодът от началото на сезона на трева до Олимпийският игри беше откачен. В тениса всичко се случва доста бързо и по тази причина би трябвало да се научиш да се наслаждаваш на такива моменти. Когато завоювах медала в Париж и застанах на стълбичката паралелно до Джокович и Алкарас, страстите бяха доста мощни. Едва тогава осъзнах изцяло какво съм постигнал “.

„ Животът в Тура е доста сложен от прочувствена позиция. Както споделих, живеем във време, в което всичко се случва доста бързо. Животът може да се промени за момент и по тази причина не трябва да одобряваме нищо за даденост. Тази година бях блажен с раждането на първото ми дете. Това е най-големият ми триумф досега “.

Роденият в Карара тенисист разяснява и по какъв метод го е трансформирало бащинството.

„ Семейството ми пътува с мен постоянно, когато е допустимо. Летяхме дружно до Ню Йорк, като това беше първото пътешестване на сина ми. Вече виждам по друг метод както на тениса, по този начин и на живота като цяло. Да си татко може да ти оказва помощ доста на корта и самият аз бързо усетих това. Търпението, което ти е належащо, с цел да бъдеш добър родител, след това ти оказва помощ да се превърнеш и в по-добър състезател “.

Музети показа и каква е последната му огромна цел за годината – отбраната на купата на Купа „ Дейвис “. Миналата година италианците подвигнаха трофея за повторно в историята си, като по този метод сложиха завършек на 47-годишното очакване след предходния си успех.

„ Винаги давам 200 % от себе си в мачовете за Купа „ Дейвис “. Миналата година имахме превъзходен тим и тези няколко дни в Малага се трансфораха в незабравими. Пределно окуражени сме тази година да повторим това достижение “.

Преди това обаче Музети го чакат други провокации. Днес италианецът ще се изправи против Александър Зверев на четвъртфинала във Виена. Мачът е втори в програмата и ще стартира не преди 16:30 ч.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР