Лоренцо Мичели, треньорът на женския национален отбор на България, изведе

...
Лоренцо Мичели, треньорът на женския национален отбор на България, изведе
Коментари Харесай

Лоренцо Мичели: Големите ни съперници във Филипините ще са Канада и Белгия

Лоренцо Мичели, треньорът на женския народен тим на България, изведе девойките за първа подготовка във Филипините. Преди старта на втория шампионат от Лигата на нациите италианският експерт приказва пред формалния уебсайт на БФ Волейбол.

Сеньор Мичели, след минути стартира първата подготовка на националния тим във Филипините. Какво си упованията ви от втория шампионат от Лигата на нациите?

- Знаем, че още от началото му ни предстоят два тежки мача. Нашата цел са двата отбора, които идват от Челъндж шампионата. Ще се опитаме да сме изцяло подготвени за тях. От първите се надяваме да откраднем точка или каквото е допустимо. Имам поради против Съединени американски щати и Япония. Със сигурност нашите огромни съперници ще бъдат Канада и Белгия. Но ние сме подготвени да се борим и с другите два.

Доволен ли сте от представянето на състезателките до момента?

- Горд съм с всички девойки, които са тук. Те пробват да дават най-хубавото от себе си. Ние променяме от елементи системата. Сигурен съм, че те се оправят чудесно и са на най-хубавото си равнище.

Българският тим е доста млад. Мислите че, има капацитет за по-високи цели?

- Да, да, сигурно. Това е нов народен тим на България. Повечето от тях не са играли доста дружно. Затова би трябвало да се пригодят към новата система - на тренировки и мачове. Трябва самочувствие и химия - на корта и отвън него. Тогава ще се получат нещата.

Какво значи за вас, че третият шампионат от Лигата на нациите ще бъде в София?

- Много ще е хубаво да се борим пред погледа на нашите почитатели. Вярвам, че всички ще дойдат в залата, с цел да ни поддържат. В София още веднъж ще има два отбора от Челъндж шампионата, против които би трябвало да се борим. Трябват ни резултати, с цел да останем в Лигата на нациите.

" Лъвиците " ни дойдоха в Манила след 17-часово пътешестване

Полетът от София до Филипините беше много изтощителен

Как виждате тези шансове?

- Имаме ги. Трябва да се борим. Ако успеем, значи бързо сме достигнали равнището за тази лига. В нея играя най-хубавите тимове на света. И в случай че сме измежду тях, значи сме на тяхното равнище. И това ще е огромно удовлетворение.

За първи път ли сте във Филипините?

- Не, бях два пъти с националния тим на Италия. Познавам добре и позитивните и отрицателните неща тук.

Какви са спомените ви отсам?

- Приятни. Феновете, организацията са на положително равнище. В началото всичко е мъчно, само че с течение на шампионата се оправя.

Намираме се в една в действителност доста съвременна зала. Мислите ли, че филипинските почитатели ще поддържат България?

- Сигурен съм, че техните страхотни почитатели ще ни приветстват.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР