Лоранс Сен-Жермен шокиращо спечели слалома от световното първенство по ски-алпийски

...
Лоранс Сен-Жермен шокиращо спечели слалома от световното първенство по ски-алпийски
Коментари Харесай

Сен-Жермен победи Шифрин за титлата в слалома – ВИДЕО

Лоранс Сен-Жермен шокиращо завоюва слалома от международното състезание по ски-алпийски дисциплини. Канадката победи четирикратната шампионка от Съединени американски щати и германката Лена Дюр.

28-годишната Сен-Жермен до този миг нямаше медали на международни шампионати или сцени за международната купа. Канада пък нямаше злато в слалома от 63 години. Победителката приключи на трето място в първия манш с 53.15 секунди. Във втория тя усъвършенства времето си на 50.00. „ Не чаках, необикновено е! Бях много напрегната преди втория манш, само че пробвах да нападам на пистата и ето, че се получи. След финиша не бях сигурна какво съм направила и мислех, че е невероятно да бъда първа “, съобщи Сен-Жермен.

Голямата любимка Шифрин, неизменим първенец в слалома от 2013 до 2019, даде първо време в първия манш. Тя обаче даде едвам 29-о време във втория и приключи с пасив от 57 стотни. Все отново това е 14-и орден за нея от международни шампионати. Така тя изпревари шведката Аня Першон на второто място във безконечната класация. Лидер е германката Кристел Кранц с 15.

Лена Дюр, двукратна победителка в надпревари за международната купа, приключи на трето място с закъснение от 69 стотни. Четвърта приключи Мина Фюрст Холтман. Олимпийската шампионка в слалома Петра Влъхова приключи пета.

Състезаващите се за България Луиза Бертани и Юлия Златкова отпаднаха в първия манш.

When dreams come true!
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР