Лора Крумова притисна доста Асен Василев по Нова тв.Тя дори

...
Лора Крумова притисна доста Асен Василев по Нова тв.Тя дори
Коментари Харесай

Лора Крумова облещи Асен Василев

Лора Крумова притисна много Асен Василев по Нова тв.

Тя даже му направи забележка за изразяването му.

" Моите връзки с Народното събрание постоянно са били извънредно прагматични. За благополучие или за злощастие, като министър е трябвало да одобрявам бюджет или актуализация без ясно парламентарно болшинство.

Именно поради това би трябвало да работя с всички и да диря сечение, което да разреши да се реализира бюджет, който е по разпоредбите на Маастрихските критерии, въпреки това да се вършат вложения и повдигането на приходите ", сподели той.  

„ Имахме конференция с Йордан Цонев, Теменужка Петкова, когато казахме, чеса контрактувани параметрите на бюджета. Моите позиции в никакъв случай не са били за доближаване, моите са ясни. Отстоявам ги от 2021-а година.

Примерно позицията ми за здравния министър е, че един министър би трябвало да има свободата да си сортира екипа, да си взема решеният, само че това би трябвало да е координиране с политическата поддръжка, която е сложила този министър, като подобен на поста “, сподели той.

„ Министър може да смени началник на болница, в случай че го направи юридически издържано “, счита той.

„ Точно кой е началник на „ Пирогов “ най-вероятно здравната комисия се интересува, надали различен. Аз влязох с ясната поръчка, че екипът си е мой – влизам си с началник на Митници, началник на Национална агенция за приходите, Изцяло си вода кадровата политика, никой не ми се бърка “, сподели Василев.

Според него това дава мощ на всеки министър.

„ Не мисля, че има нещо, което да бъде озаптяване. Тази дума е грозна. Доколкото президентът даваше някакви поръчки за продажби на земи, такова нещо в бюджета няма “, съобщи финансовият министър.

„ Законът за Бюджета беше оповестен преди изявлението на Радев. Промени ще има до това кои общински промени ще са вътре и кои не. Няма рубрика „ други “ в Закона на бюджета “, съобщи той.

„ Но има в 3-годишнатапрогноза “, отвърна Крумова.

„ Да, само че това не се гласоподава, няма значение “, сподели той.

„ Ама по какъв начин няма, като се написа “, тросна се инатливо водещата.

„ Значи, май би трябвало да си разбираем какво значи 3-годишен проект “, поде Василев.

„ Ееее, от там ли ще започваме “, сподели Крумова и слушайки го да изяснява призна, че би трябвало да приказва по-стегнато и разбираемо за аудиторията.

„ Това е документ, за който Народното събрание в този момент не гласоподава. Това е вид „ какво ще се случи в света, в случай че.. “. Това няма по какъв начин да се гласоподава “, акцентира той.

Според него не би трябвало да се продават активи, в случай че те могат да бъдат употребявани дълготрайно от страната по верния метод.

Василев бе помолен да разяснява концепцията на Радостин Чолаков, че Борисов би трябвало да е министър председател, а той или Пеевски – вицепремиери.

„ Това бих го поставил в категорията научна фантастика. По-точно тази, която е обвързвана с дистопия. Говоря за цялото уравнение. Всякакви хора приказват, значимо е какво действително се случва “, сподели финансовият министър.

„ Има договореност Мария Габриел да стане министър председател. Призовавам депутатите ни да поддържат това, което в началото сме говорили “, сподели той и добави, че не е воден диалог за различен министър председател.

„ Радев не работи за българския народен интерес. Конституцията има ясно декларирани правила кой може да я пипа. Там написа, че 2/3 от депутатите могат да го сторят. Няма текстове какво е доверието в тях “, разяснява той изявлението на президента.

„ Тайни срещи съм нямал с никого. Имало е срещи при премиера с представители на „ Лукойл “, само че там не сме били единствено ние с него, само че и министри и така нататък “, посочи той.

По думите му, в случай че има продажба на „ Лукойл “, то тя би трябвало да стане по разпоредбите.

„ Не е задоволително да се продаде на офшорка. Ние имаме по какъв начин да повлияем на това “, сподели той.

Според него договорът с „ Боташ “ е неблагоприятен за България.

„ Причините са две – неустойки – дори да не ползваш избрана услуга, би трябвало да си платиш и второто е, че се дава преференциален достъп до българската газопреносна мрежа на „ Ботош “ и то при преференциални условия. Това не е редно “, счита той.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР