Лондонско око“ – гигантското виенско колело на брега на Темза,

...
Лондонско око“ – гигантското виенско колело на брега на Темза,
Коментари Харесай

Виенското колело „Лондонско око“ се завъртя наобратно, за да отбележи края на лятното часово време

„ Лондонско око “ – гигантското виенско колело на брега на Темза, означи края на лятното часово време и връщането на часовниците обратно, като се завъртя наопаки, оповестяват ДПА и Българска телеграфна агенция.

Обикновено лондонската забележителност се движи по посока на часовниковата стрелка, само че едвам за повторно, откогато е открита през 2000 година, се завърта назад за към 30 минути - от 10:15 ч. сутринта българско време в неделя, преди да бъде отворена за гости.

Това означи прекосяването от английското лятно време към общоприетото Гринуичкото време, като за първи път конзолното колело за наблюдаване ще работи в противоположна посока от 2019 година насам - тогава то също по този начин маркира връщането на часовниците обратно. Всяка година часовниците се връщат с един час обратно в последната неделя на октомври.

„ Лондонско око “ бе издигнато в чест на настъпването на новото хилядолетие, има 32 кабини за гости - представляващи обособените квартали на английската столица, и е високо 135 метра.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР