Лондонският върховен съд отхвърли част от съдебния иск, заведен от

...
Лондонският върховен съд отхвърли част от съдебния иск, заведен от
Коментари Харесай

Меган Маркъл губи първия рунд в съдебната битка срещу таблоид

Лондонският висш съд отхвърли част от правосъдния иск, заведен от херцогинята на Съсекс Меган против таблоида " Мейл он сънди " предадоха Ройтерс и Асошиейтед прес.
Меган, която е брачна половинка на внука на английската кралица Елизабет Втора, принц Хари, съди издателя " Асошиейтед нюзпейпърс " за обява във в. " Мейл он сънди " от месец февруари предходната година. В нея бяха изнесени елементи от писмо, изпратено до татко й Томас Маркъл.

По време на чуване предходната седмица, юристът на изданието настоя обвиняванията за това, че вестникът е работил недобросъвестно и е подтикнал раздора в фамилията, да бъдат изключени от делото. Както и други препратки към публикации, които Меган твърди, че били погрешни.

Съдът се съгласи в петък тези детайли да бъдат извадени от делото. То е обвързвано с оповестени през февруари 2019 година публикации за кавга сред Меган и татко й след сватбата й с принц Хари през месец май предходната година. Дни преди венчавката се разбра, че татко й, който прекарал сърдечна интервенция, няма да е измежду присъстващите, само че стана ясно, че е театралничил за фотоси на папарак.
 
Meghan Markle suffers massive setback in father's letter court case via
— Naomi Canton (@naomi2009)

Документи, показани от юристите на Меган, посочваха, че " Дейли мейл " и други таблоиди са преследвали, унижили и манипулирали Томас Маркъл , като са съдействали за свадата сред татко и щерка. Адвокатите настояват, че вестникът погрешно е цитирал писмото, с цел да показа кралските особи в неприятна светлина, въпреки в никакъв случай да не се е предвиждало то да стане обществено притежание. Поради което упорстват за парично обезщетение.

Адвокати на " Дейли мейл " акцентираха, че другари на Меган са показали нейната версия за събитията пред американското сп. " Пийпъл " и че като се има поради нейният кралски статут, съществува легален обществен интерес към личността ѝ и фамилните ѝ връзки.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР