Лондонският маратон обяви, че атлетите в инвалидни колички и спортистите

...
Лондонският маратон обяви, че атлетите в инвалидни колички и спортистите
Коментари Харесай

Лондонският маратон ще присъди равни парични награди на атлети в инвалидни колички и спортисти в работно състояние за първи път в света

Лондонският маратон разгласи, че спортистите в инвалидни колички и спортистите в инвалидни колички ще могат да завоюват идентични парични награди на тазгодишното събитие в това, което беше разказано като „ голям индикатор за спорта за хора с увреждания “.

Организаторите споделят, че надпреварите за спортисти в инвалидни колички към този момент са били най-доходоносните в света, само че в този момент са нараснали общия награден фонд, който се предлага $55 000 (£43 000), съответстващи на наградния фонд за здрави спортисти.

Потът възлиза на $308 000 (£244 000), като всеки, който завоюва елитното съревнование, има $55 000 (£43 400). Подгласникът ще получи $30 000 (£23 700), а приключилият на трето място ще завоюва $22 500 (£17 800), като останалата част от наградния фонд отива при останалите спортисти, приключили в топ 10.

Легендата на надпреварите в инвалидни колички Дейвид Уиър, който завоюва Лондонския маратон рекордните осем пъти, приветства този ход. Той сподели: „ Това е доста вълнуваща година за мен и...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР