Лондонската полиция започна разследване, което трябва да установи дали тържества

...
Лондонската полиция започна разследване, което трябва да установи дали тържества
Коментари Харесай

Как градинското парти за ЧРД в локдаун се оказа служебна сбирка: защо полицията разследва британския кабинет |

Лондонската полиция стартира следствие, което би трябвало да откри дали тържества в " сърцето " на английското държавно управление по време на локдауна във Англия са нарушили Коронавирус рестриктивните мерки. 

Партитата, които раздрусаха кабинета на премиера Борис Джонсън и провокираха претенции за оставката му, към този момент бяха разследвани от старши чиновник и отчетът му се чака в края на месеца.

" Мога да потвърдя, че полицията към този момент проверява серия събития, които са се случили на " Даунинг стрийт " и в двореца Уайтхол през последните две години по отношение на вероятни нарушавания на Коронавирус рестриктивните мерки ", съобщи Кресида Дик от полицията.

Тази заран столичната полиция насочи публично искане до кабинета да даде цялата нужна информация във връзка със събитията и датите, които да подкрепят полицейското следствие, се споделя в изказване.

В пресата се появиха детайлности за събиранията на чиновници на Джонсън, които наподобява са нарушили рестриктивните мерки по време на локдаун. Последното обвиняване е, че на " Даунинг стрийт " е имало празненство за рождения ден на премиера Джонсън по време на първия локдаун. По това време рестриктивните мерки позволяваха събирането на най-вече шест души на едно място, а събиранията на закрито бяха неразрешени.

Министър-председателят се извини на 12 януари поради събиранията, само че продължава да пази дейностите си с изказванието, че е градинското празненство на 20 май (рожденият ден на Джонсън е на 19-и) е било служебно събиране. След няколко дни Джонсън съобщи, че никой не му бил споделил, че празненството на 20 май нарушава разпоредбите, въведени поради COVID-19.

Партитата накараха опозицията да изиска оставката на Джонсън и нарекоха обясненията му за тях " нелепи ".

" Първо твърдеше, че не е имало партита; след това - че не е присъствал; по-късно призна, че е бил, само че не е знаел, че това е празненство и последното опрощение, господин ръководител, е най-тъжното и в действителност най-патетичното от всички. " Никой не ми сподели. " Никой не каза на министър-председателя, че нарушава личните си правила. Абсолютно патетично ", коментира Иън Блекфорд, водачът на Шотландската национална партия, в Уестминстър предходната седмица.

Вече и някои членове на партията на самия Джонсън го приканват да се отдръпна.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР