Лондон загуби позицията си на водещ фондов пазар в Европа,

...
Лондон загуби позицията си на водещ фондов пазар в Европа,
Коментари Харесай

Лондон вече не е водещ фондов пазар в Европа

Лондон загуби позицията си на водещ фондов пазар в Европа, демонстрират данни на Блумбърг, представени от БНР. За първи път Париж изпреварва Лондон, откогато се води сходна статистика от 2003 година.

Британският фондов пазар към този момент не е най-цененият в Европа, защото икономическият спад е тежко задължение за английските компании, демонстрират данните. Франция заема първото място, тъй като комбинираната стойност на акциите на нейните компании е била подсилена от търсенето на френски първокласни артикули.

Очаква се Англия да влезе в цялостна криза тази година с повишението на инфлацията. Общата стойност на английските акции в този момент е към 2,821 трилиона $, до момента в който тази на френските е на стойност към 2,823 трилиона, пресмятат от Блумбърг.

Това бележи голям поврат в ориста на Лондонската фондова борса, чиято стойност беше с цели 1,4 трилиона $ повече от Парижката през 2016 година.

Акциите на фирмите от междинен диаметър във Англия се движат изключително зле тази година, защото потребителите понижават разноските си, а бизнесът се бори с по-високи разходи. Британските компании също така са наранени от спада на паунда след минибюджета на Лиз Тръс, който направи вноса на артикули и първични материали по-скъп. Френската стопанска система също е под напън, само че еврото поевтиня не толкоз внезапно като паунда тази година.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР