Лондон все още е много солиден град по отношение на

...
Лондон все още е много солиден град по отношение на
Коментари Харесай

Лондон остава глобален център за живот и бизнес въпреки Brexit

Лондон " към момента е доста стабилен " град във връзка с бизнес средата, културните прекарвания и способността му да притегля най-хубавите гении.

Дългосрочната вероятност за английската столица остава позитивна, макар несигурността към Brexit, съгласно Индекса на световните градове, направен от международната консултантска компания A.T. Kearney.

 Лондон ще остане финансов център на Европа макар Brexit, уверен е Майкъл Блумбърг
Лондон ще остане финансов център на Европа макар Brexit, уверен е Майкъл Блумбърг

Той дружно с Ню Йорк ще остане международна столица на търговията

Напускането на Европейския съюз може да има " известно въздействие ", само че град като Лондон има " доста мощни основи " в дълготраен проект, съобщи пред CNBC Оливие Гергел, сътрудник в компанията, отговарящ за потребителските промишлености и продажбите на дребно в A.T. Kearney.

Британската столица ще продължи да се радва да висок авторитет и в бъдеще. Краткосрочната неустойчивост на пазара би трябвало да се разграничи от дълготрайната база и основи на градовете.

 Лондон остава финансов център № 1 в света
Лондон остава финансов център № 1 в света

Кои са другите в Топ 10 на най-мощните финансови градове?

Лидери в класацията са американските Ню Йорк и Сан Франциско, които резервират статута си на най-конкурентните и авторитетни градове в света за втора поредна година, а директно след тях се подреждат европейските мегаполиси Лондон и Париж.

Хонконг, Токио и Сингапур също са на челни позиции, а наличието на Лос Анджелис и Чикаго в топ 10 акцентира американската доминация.

 Париж желае да се трансформира в последваща финансова столица на Европа
Париж желае да се трансформира в последваща финансова столица на Европа

След Brexit

Градовете са класирани съгласно 27 индикатора, обхващащи 5 измерения: бизнес интензивност, човешки капитал, продан на информация, културни прекарвания и политически ангажимент.

Бъдещо позициониране

За четвърта поредна година Сан Франциско е градът с най-хубави вероятности за развиване. Воден от бързорастящите компании от Силициевата котловина, градът продължава да се отличава с нововъведенията си.

За да се нареждат по-добре в бъдеще, мегаполисите би трябвало да се съсредоточат върху привличането на бизнес, най-големите гении и вложения. " В последна сметка се нуждаете от тези 3 детайла, с цел да гарантирате, че сте водещ в класациите ", означи Гергел пред CNBC.

Признавайки, че " няма съвършен град в света ", той предвижда, че евентуално градове като Сингапур и Хонконг в Азия ще останат измежду водачите.

Голям напредък в класацията бележат китайските градове. 6 от тях за пръв път се появяват в класацията, а Хонконг, Пекин и Шанхай са част от топ 20.

A.T. Kearney следи доста деликатно Китай, тъй като прави доста от нещата по верния метод. Отбелязана е " увеличаващата се дарба " на мега градовете в Китай да притеглят мултинационални компании и развиването на софтуерна промишленост с " преимуществото на домашния двор ", дължащо се на китайските регулации по отношение на интернет.

" Еволюцията ", следена в китайските градове, е отражение на " умишлените старания на националните, районните и локалните субекти за възстановяване на конкурентоспособността на страната ", настояват специалистите.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР