Лондон ще бъде домакин на световния шампионат по шахмат през

...
Лондон ще бъде домакин на световния шампионат по шахмат през
Коментари Харесай

Лондон приема Световното по шахмат през 2018-а

Лондон ще бъде хазаин на международния шампионат по шахмат през ноември 2018, заяви Световната шахматна федерация / FIDE/ и World Chess, която държи комерсиалните права на този шампионат.

Последното международно състезание по шах, което се провежда на всеки две години, беше през 2016 година в Ню Йорк. Финалът бе проследен онлайн от повече от 10 млн. души съгласно FIDE.

Това събитие ще се организира във Англия идната година, като от ден на ден се умножават апелите шахът да бъде приет за спорт и да бъде освободен от Данък добавена стойност, макар несъгласието на министрите на спорта, пишат FIDE и World Chess в официално съобщение. “Международният олимпийски комитет и повече от 100 страни признават шаха за спорт. Повече от 600 млн. души по света играят шах, което го прави най-практикуваният спорт на света “, се споделя още в текста. Официалното оповестяване на семейството ще бъде направено на банкет в наличието на международния първенец по шахмат Магнус Карлсен. Той ще пази купата си на това съревнование в 12 партии, които ще бъдат проведени от 9 до 28 ноември 2018 година /БГНЕС
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР