Лондон поиска извънредна среща на Съвета за сигурност на ООН

...
Лондон поиска извънредна среща на Съвета за сигурност на ООН
Коментари Харесай

Съвета за сигурност на ООН ще се събере извънредно заради отравянето на Скрипал

Лондон изиска изключителна среща на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации поради опита за ликвидиране на разузнавача Сергей Скрипал в Солсбъри, заяви Би Би Си.

Съветът ще организира съвещанието си по-късно през днешния ден съгласно дипломати от организацията и от английското външно министерство, представени от " Ройтерс ". Целта ще е министър председателят Тереза Мей да изясни на страните от съвета (сред които и Русия) досегашните резултати от следствието на случая, при който съгласно английските управляващи Скрипал е бил в контакт с нервнопаралитично вещество от групата " Новичок ".

Срещата следва изтеклия ултиматум, насочен от Англия към Русия, с цел да изясни случилото се, откакто Мей сподели, че е доста евентуално Русия да е зад офанзивата. Според външното министерство случаят със Скрипал и щерка му Юлия следва " добре открит модел на съветска държавна експанзия. "

Очаква се довечера Мей да разгласи серия ограничения против Русия, още преди съвещанието на Организация на обединените нации. Според Кремъл всяка сходна стъпка от Лондон би била последвана от " ответна реакция ".
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР