Лондон остава начело на списъка на най-големите финансови центрове в

...
Лондон остава начело на списъка на най-големите финансови центрове в
Коментари Харесай

Лондон остава финансов център №1 в света

Лондон остава отпред на листата на най-големите финансови центрове в света, без значение от решението на Англия да напусне Европейския Съюз (ЕС). Отделянето може да повлияе отрицателно на развиването на банковия бранш на страната се показва в отчет на финансовата консултантска компания Z/Yen Group Ltd., която един път на шест месеца актуализира показателя Global Financial Centres Index (GFCI).

Ню Йорк, макар че резервира втората си позиция, се отдалечава от Лондон с близо 1 пункт. Интересно е да се означи, че Москва, без значение от глобите наложени против Русия, е подобрила позициите си и към този момент заема 83-то място.

В ТОП 10 на най-големите финансови центрове влизат още Шанхай, Торонто, Сан Франциско, Сидни и Бостън. Цюрих и Пекин отпадат от първите 10 в класацията. Други дейни финансови центрове, като Цюрих и Франкфурт заемат надлежно 16-то и 20-то място. Анализатори не престават да чакат ролята на тези два глада да се увеличи и последователно да изместят Лондон от лидерската позиция.

Наблюдава се доста усъвършенстване на северноамериканските градове, в случай че не се регистрира Вашингтон, който слезе внезапно с 20 позиции по-надолу в класацията и Монреал, който е с една позиция по-назад. Сан Франциско към този момент е в ТОП 10 и е на 9-то място. Чикаго към този момент е с 10 места по-наред, и към този момент е 14-ти.

Редица градове в Централна и Източна Европа показват утежняване. Талин и Рига изостават, само че Кипър, Москва и Истанбул към този момент са по-напред в класацията. За финансов водач в ЦИЕ е приета Варшава на 45-та позиция.

В Близкия Изток водач е Дубай на 19-то място. Абу Даби остава на 25-та позиция. За района на Африка Казабланка – 32-ро място. Каймановите и Бермудски острови са надлежно на 22-ра и 36-та позиция.

За пръв път Global Financial Centres Index се разгласява през 2007 година като се обновява на всеки шест месеца и се прави въз основата на допитване на над 3000 банкери. Отчита пет групи индикатори като бизнес климат, финанси, инфраструктура, човешки капитал и известност. Обхваща разбор на 96 града от целия свят.

ТОП 30 на най-големите финансови центрове в света


Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР