Лондон. На 10 юли 2018 г. в прочутата Галерия Галиарди“

...
Лондон. На 10 юли 2018 г. в прочутата Галерия Галиарди“
Коментари Харесай

Една от най-известните галерии в Лондон ще представи изложба на Вежди Рашидов

Лондон. На 10 юли 2018 година в фамозната Галерия „ Галиарди “ в Лондон се открива най-новата галерия на Вежди Рашидов. Тя е по покана на управлението на това извънредно влиятелно пространство за изкуство в Европа. Това оповестиха от Комисията по културата и медиите .
За всеки арт създател е чест да бъде определен от Галерия „ Галиарди “, тъй като посетителите имат опция да видят творби на изкуството от над 100 интернационално приети художници, които са представяли творбите си в някои от най-големите музеи в света. А клиенти на „ Галиарди “ са кралски семейства от целия свят, интернационалните организации, известни колекционери и меценати, банки. Сред създателите, показвани в галерията, са създатели като Анди Уорхол, Хенри Мур, Деймиън Хърст, Оскар Кокошка, Джорджо де Кирико, Раул Дюфи и още редица гении на нашето съвремие.
Вежди Рашидов, който има над 50 независими изложения в целия свят, ще показа в „ Галиарди “ 44 статуи и рисунки.
За експозицията е квалифициран специфичен първокласен азбучник, който излиза от щемпел до няколко дни. Галерията ще пусне и специфичен уебсайт, отдаден на творчеството на Вежди Рашидов.
Интересът към изложбата на Рашидов в Лондон е доста огромен. В Международната конфедерация на критиците на изкуството окачествяват творчеството му като удивително. Ето какво написа в публикацията си „ Свободата на формата “ Тимъти Уарингтон: „ Вежди Рашидов е един извънредно надарен художник, който се специализира в основаването на мощно въздействащи статуи и който продължава по пътя на създатели като Микеланджело и Донатело, той основава експресивни и пробни рисунки и картини, които са изключителни творби на изкуството, наситени с гений, майсторство и интелектуална сила. Талантът и геният на Рашидов могат да бъдат открити в неговите скици и подготвителни рисунки, които се появяват на бял свят доста преди да стартира процеса по основаване на скулптурната комбинация, и надвишават по брой основаните статуи, тъй като са плод на креативен търсения и мисли… Вежди Рашидов е един извънредно надарен създател със задълбочено схващане за културата и света, притежаващ гения да показва и споделя посредством облици нови хрумвания и мисли. “
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР