Лондон. Министърът на туризма Николина Ангелкова участва в традиционната министерска

...
Лондон. Министърът на туризма Николина Ангелкова участва в традиционната министерска
Коментари Харесай

Министър Николина Ангелкова участва в министерската среща „Инвестиции в туристически технологии“ от програмата на WTM-Лондон

Лондон. Министърът на туризма Николина Ангелкова взе участие в обичайна министерска среща в границите на интернационалното туристическо ревю WTM в Лондон, която тази година бе под надпис „ Инвестиции в туристически технологии “, оповестиха от пресцентъра на Министерството. Дискусията сред ръководителите на туризма от другите страни мина с фокус „ Инвестиции в бъдещето на туризма “. Водещ на събитието беше журналистът от CNN Ричард Куест.
Участниците обрисуваха ролята на държавните управления и политиците като инструмент за конкурентоспособна туристическа промишленост. Предоставянето на настоящи и елементарно налични данни е доста значимо за всички заинтригувани страни, съобщи българският министър на туризма Николина Ангелкова. Тя обърна внимание върху нововъведенията, които ръководеното от нея ведомство вкарва, с цел да облекчи работата на бизнеса и жителите. Постоянно усилваме каузи на електронните услуги, които администрацията предлага. Вече премахнахме 19 типа документи на книжен притежател и приготвяме изискванията за кандидатстване онлайн за категоризация и прекатегоризация на местата за настаняване, профилирани центрове и други, разясни тя. В най-скоро време, след съответната първична регистрация, бизнесмените ще могат единствено посредством лицева идентификация през смарт телефона си да получават достъп до нашите регистри, добави тя.
Министър Ангелкова заяви още, че Министерството на туризма създава посредством социална поръчка Единна система за туристическа информация, с цел да отговори на потребностите на актуалните технологии. Тя ще направи пребиваването на туристите по-сигурно и ще насърчи бизнеса да работи по-лесно и бързо. Системата е портал за връзка сред съответните централни и локални органи, работещи като едно гише за всекидневна и периодическа информация по предпазени канали в действително време. Тя е значима за сигурността на туристите, а всеки от тях би желал да посети дестинация, която му подсигурява умерено престояване, безапелационна бе тя.
Друг значим аспект в развиването на страната като целогодишна конкурентна дестинация е внедряването на иновационни, цифрови и IT артикули за промотиране на България като дестинация с впечатляваща природа и богато културно-историческо завещание, акцентира министър Ангелкова. Разработена бе интернет платформата с мобилното приложение iLoveBulgaria, която предлага доста потребна информация за забележителностите в страната и улеснява туристите също в действително време с данни какви направления и места за настаняване да изберат посредством потребление на GPS & QR скенер.
Дигитализацията и въвеждането на съвременни осведомителни технологии са измежду най-важните акценти в маркетинговата и рекламна политика на министерството за бъдещото стратегическо развиване на туризма в България, сподели още тя. В началото на годината към този момент се състоя интернационална тематична конференция на тематика „ Дигитална промяна в туризма “, проведена от министерството, която регистрира сериозен прогрес в известността на страната посредством новаторските средства за връзка и влияние. Съвременните подходи в промотирането и цифровата просвета, ролята на онлайн и обществените платформи са извънредно значими фактори за поощряване на дълготрайния стопански напредък в бранша.
Министър Ангелкова анонсира, че се приготвя основаването на непрекъснат съвет за цифровизация в туризма, който ще бъде самобитна платформа за разговор и партньорство. В него предвиждаме необятно посланичество на всички заинтригувани – бизнеса, държавните институции и изпълнителната власт, браншовите организации в бранша, университетските среди, IT бранша и други, които да очертаят проект за деяние за действителна цифровизация на услугите в бранша и ще улеснят пътуването в страната.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР