Лондон е едно от любимите места за покупка на имоти

...
Лондон е едно от любимите места за покупка на имоти
Коментари Харесай

По-малко руснаци търсят имоти в Лондон

Лондон е едно от обичаните места за покупка на парцели от руснаци. По данни на консултантската компания Knigh tFrank през 2018 година 39% от ултрабогатите жители на Русия (с капитал над 500 млн. USD) имат намерение да си купят апартамент или къща там. В ТОП 5 на желанията на братушките влизат още Съединени американски щати, Швейцария, Италия и Кипър.

Нека се върнем на Острова. Стотици е броят на покупко-продажбите с недвижими парцели в английската столица, които се подписват с руснаци на година. Понякога това са освен недвижимости в влиятелни квартали, само че и цели крепости. Така да вземем за пример, по данни на Forbes най-богатият съветски предприемач, който има активи в Обединеното кралство – Владимир Лисин, си е купил палат за 7 млн. паунда през 2005 година

Близо 20% от първокласните парцели в Лондон са благосъстоятелност на рускоговорящи, показват от Knight Frank. След политическите стрели, които си разменят през последните дни Москва и Лондон, търсенето от страна на жители на Русия към парцели на Острова ще спадне „ най-малко с 30%. И това ще продължи до момента в който няма явен отговор на въпроса какво следва”, споделя специалистът по недвижими парцели в компания REMAX Олег Бендриков. Различни са аргументите, заради, които руснаците купуват парцели. За някои това не е единствено предпочитание, само че и нужда, като да вземем за пример фактът, че там учат децата им. „ Въпреки това търсенето ще се намали. Колкото по-богат е човек, толкоз по-добре пресмята риска преди да извърши сделка”, добавя Бендриков.

Сред заканите от последните дни е и обещанието на премиера на Англия Тереза Мей, че ще употребява всички принадлежности, с цел да разкрие източниците на благосъстояние на „ корумпирания съветски елит”, който разполага с парцели в Лондон. По нейните думи, подозрителните банкови сметки на руснаци ще бъдат замразявани.

Разглеждайки интензивността на търсене от страна на руснаци на парцели във Англия, то се е повишило с 30% от 2014 година до момента.

Най-притеснени през днешния ден би трябвало да бъдат тези руснаци, които са придобили недвижими парцели на Острова със средства добити по противозаконен път. Съгласно новия английски закон – Unexplained Wealth Orders, притежателите на първокласни парцели са задължени да потвърдят произхода на парите, с които са направили покупко-продажби. В противоположен случаи недвижимостите ще бъдат отнети.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР