Лондон демонстрира фендаментално неразбиране на процесите по света и същността

...
Лондон демонстрира фендаментално неразбиране на процесите по света и същността
Коментари Харесай

Захарова за речта на Тереза Мей: Фундаментално неразбиране на случващото се по света

Лондон показва фендаментално недоумение на процесите по света и същността на международно-правния ред, учреден на Устава на Организация на обединените нации, който Англия се кани да пази. "

Така разяснява Мария Захарова - говорителката на съветското външно министерство, речта на английския министър председател Тереза Мей в понеделник вечерта, в която тя упрекна Русия в интервенция в изборите на други страни, кибер шпионаж, опити за смяна на интернационалния ред и потребление на информацията като оръжие за дестабилизиране на западните общества.

Думите на Мей непосредствено са избрани като антируски още в заглавието на формалния коментар на уеб страницата на министерството.

" Списъкът от изказвания не е нов, само че основното, което ги сплотява, е безотговорният и безпочвен характен на отправените към Русия обвинявания ", продължава Захарова. Тя споделя, че е " цинично " точно английското държавно управление да приказва за отбрана на международния ред след " нападателните дейности на страната в Ирак и Либия " с всички последствия за хората и стабилността в региона.

Позицията на съветското външно министерство е, че Тереза Мей приказва тези неща, с цел да отвлече с фиктивен външен зложелател публичното внимание от " не най-хубавите времена, свързани с излизането на страната от Европейски Съюз и вътрешния ерес ".

Константин Косачьов, ръководител на комисията по интернационалните въпроси към горната камара на съветския парламент, разяснява, че на фона на подготвяната за идващите седмици аудиенция на външния министър Борис Джонсън в Москва " би било по-добре английският министър председател да се въздържа от сходна обществена реторика ".
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР