ЛОНДОН (AP) — Изкуственият интелект засилва заплахата от дезинформация за

...
ЛОНДОН (AP) — Изкуственият интелект засилва заплахата от дезинформация за
Коментари Харесай

AI засилва заплахата от дезинформация в една голяма година за изборите в световен мащаб

ЛОНДОН (AP) — Изкуственият разсъдък ускорява опасността от дезинформация за изборите в международен мащаб, като улеснява всеки със смарт телефон и подло въображение да основава подправени – само че безапелационно – наличие, ориентирано към илюзия на гласоподавателите.

Това бележи квантов скок отпреди няколко години, когато основаването на подправени фотоси, видеоклипове или аудиоклипове изискваше екипи от хора с време, механически умения и пари. Сега, употребявайки безвъзмездни и евтини услуги за генеративен изкуствен интелект от компании като Гугъл и OpenAI, всеки може да основава висококачествени „ deepfakes “ единствено с елементарна текстова подкана.

Вълна от AI deepfakes, обвързвана с избори в Европа и Азия се популяризира в обществените медии от месеци, служейки като предизвестие за повече от 50 страни, които се насочват към урните тази година.

„ Не е нужно да гледате далеко, с цел да видите някои хора... очевидно комплицирани дали нещо е действително или не “, сподели Хенри Айдер, водещ специалист по генеративен ИИ, баз...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР