ЛОНДОН (АП) — Британският премиер Риши Сунак каза в понеделник,

...
ЛОНДОН (АП) — Британският премиер Риши Сунак каза в понеделник,
Коментари Харесай

Лидерът на Обединеното кралство Сунак критикува атаката на депутата срещу кмета на Лондон и отрича партията му да е антимюсюлманска

ЛОНДОН (АП) — Британският министър председател Риши Сунак сподели в понеделник, че народен представител от Консервативната партия е сбъркал, като е споделил, че кметът на Лондон е следен от ислямисти и също по този начин отхвърли, че ръководещата партия толерира антимюсюлмански предубеждения.

Сунак е под напън да осъди ислямофобията след мненията на Лий Андерсън, който беше отхвърлен от групата на Консервативната партия в Народното събрание в събота за мнения за кмета Садик Хан на фона на възходящото напрежение в английската политика поради войната Израел-Хамас.

Андерсън, гневен популист, твърди, че ислямистите са „ взели надзор “ над Хан и град Лондон. Хан е мохамеданин и член на опозиционната Лейбъристка партия.

„ Тези мнения не бяха допустими, те бяха неверни “, сподели Сунак пред радио BBC в понеделник. „ Думите имат значение, изключително в актуалната среда, в която напрежението е високо и мисля, че е обвързване на всички нас да ги избираме деликатно. “

Попитан дали партията му има проблем с ислямо...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР