Лондон — Експерти от индустрията казват, че цената на бананите

...
Лондон — Експерти от индустрията казват, че цената на бананите
Коментари Харесай

Изменението на климата ще направи бананите по-скъпи. Ето защо някои експерти казват, че вече трябва да са.

Лондон — Експерти от промишлеността споделят, че цената на бананите в международен мащаб е доста евентуално да се увеличи заради въздействието на изменението на климата — само че някои считат, че заплащането на повече за банани в този момент може смекчи тези опасности.

Лидери в промишлеността и учени, събрани тази седмица в Рим за Световния бананов конгрес, издадоха предизвестие за въздействието, което изменението на климата оказва върху веригите за произвеждане и доставки в световен мащаб. Но някои също допускат, че повишението на цените по рафтовете на магазините за хранителни артикули в този момент може да помогне да се приготвят страните, в които се отглеждат плодовете, да се оправят с въздействието на затоплящия се климат.

Тъй като температурите се покачват над оптималните равнища за напредък на банани, има нараснал риск от ниски добиви, сподели Дан Бебер, английски професор, който е един от водещите учени по стабилно земеделие и патогени по културите, сподели пред CBS News във вторник от Рим.

„ Производит...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР