Ломски ученици участват във военно обучение в Националния военен университет

...
Ломски ученици участват във военно обучение в Националния военен университет
Коментари Харесай

Ученици от Лом преминават военно обучение

Ломски възпитаници вземат участие във военно образование в Националния боен университет във Велико Търново. В заниманията са включени 9 възпитаници от 9 и 10 клас на Средно учебно заведение "Димитър Маринов "-Лом. Класирани са за присъединяване след сполучливо осъществен план.
"Миналата година кандидатствахме по националната стратегия на Министерството на образованието и науката и Министерството на защитата "Изучаване и запазване традициите и историята на Българската войска ". Класираха ни по модул А, където реализирахме сполучливо дейностите, заложени в плана, който озаглавихме "За да я има България ". Нашето учебно заведение се класира преди всичко в област Монтана за осъществяване на военно образование във Велико Търново, в Националния боен университет, по модул Б ", сподели ръководителят на групата и учител по история Аделина Димитрова.
Учениците се включват с огромно предпочитание във всички занимания, планувани в програмата на военното образование.
"За учениците е нещо ново, нещо друго, доста забавно. Очаквах да хленчат, да кажат, че не им хареса, оказа се противоположното и съм доста задоволена от това ", споделя преподавателят.
Учениците учат военна топография, физическа и огнева подготовка, организират надпревари за водачи. Участието им във военното образование ще продължи до 16 юли.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР