Локви, кал и нито следа от инфраструктура или алеи. Така

...
Локви, кал и нито следа от инфраструктура или алеи. Така
Коментари Харесай

Като след война: Много кал и липсваща инфраструктура на гробищата в София


Локви, тиня и нито диря от инфраструктура или алеи. Така наподобява част от новото уголемение на Централния гробищен парк в София.

Достъпът на коли е съвсем неосъществим. Осмелилите се да опитат нормално затъват. А на мястото работи булдозер. За да се придвижваш, са нужни гумени ботуши. Мястото е като след война.

Снимка: bTV


Какво вършиме в този момент? Алеите ли вършиме?

- Не, не. Това е комплицирано за пояснение.

Така ли погребват хората тука - в калта?

- А в бетон ли би трябвало да ги погребват?

Снимка: bTV


Посетителите описват, че мъчно намират паметниците на околните хора.


“Ето в този момент. Търся непосредствен, но няма нито алея, нито указателни, където да написа кой имот къде се намира. Ето тука има една счупена виждам. Всичко е счупено и не е защитавано. Вижте какво е.... Кал и пустота.... ”, разяснява клиент на гробището.

Снимка: bTV


„ Гледката е много неприятна, само че имате уверението, че аз и моите чиновници в най-кратки периоди, ще я променим. При отварянето на разширението през ноември 2020 година бяха построени имоти и асфалтирани алеи, за които се предвиждаше да одобряват потребностите за идващите две години. При паденията обаче смъртността се повиши и това беше причина да стигнем до положението сега “, разяснява Яна Паскалева – доктор на " Гробищни паркове " - София.

Снимка: bTV


Тя уточни, че има направен план и е обезпечено финансиране. Очаква се утвърждение за него, след което мястото ще бъде облагородено.

Още по тематиката - вижте във видеото.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР