Локомотивът на композицията, която дерайлира в Пловдив, е същият, който

...
Локомотивът на композицията, която дерайлира в Пловдив, е същият, който
Коментари Харесай

Локомотивът на дерайлиралия влак в Пловдив – същият от инцидента в Хитрино

Локомотивът на композицията, която дерайлира в Пловдив, е същият, който е бил и при случая в Хитрино, заяви окръжният прокурор на Пловдив Румен Попов. Сега ще се ревизира дали е изправен. 

Тази заран 3 вагона от товарен трен излязоха от релсите. Композицията е превозвала пропан-бутан. Пострадали няма, няма и данни за приключване на газ. Движението на влакове между Пловдив и Филипов беше прекратено от 04:15 ч. тази заран.

Екипи на Национална компания " Железопътна инфраструктура " незабавно са пристигнали на място и са подхванати незабавни аварийно–възстановителни действия за обезпечаване на проходимост на жп трасето. Назначена е комисия за следствие, която ще откри аргументите за случая.

„ При прекосяване на стрелка 74, машинистите чуват изпукване, в резултат на което дерайлират и след тях още три вагона. Езикът на релсата е строшен, само че не можем да кажем дали това е повода. Вагоните са изправни, локомотивите са също в изправно положение. Машинистите също са изправни, взети са проби, всичко е ОК. Удар не е имало, няма удар, единствено дерайлиране, вижда се, че цистерните са в изправно положение, няма заплаха от гърмеж и т.н ”, заяви Петър Ганев, шеф на фирма-собственик на вагоните.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР