Локомотив (София)покани Стойчо Стоев за старши треньор. Новината потвърди самият

...
Локомотив (София)покани Стойчо Стоев за старши треньор. Новината потвърди самият
Коментари Харесай

Локо покани Стойчо Стоев

Локомотив (София)покани Стойчо Стоев за старши треньор. Новината удостовери самият експерт. " Да, преговарях с управлението на клуба, със притежателя Иван Василев, само че още не съм станал ментор, както се написа и приказва. Утре (б.р. - днес) ще дам своя отговор ", сбит бе 60-годишният ментор.

Той би трябвало да размени напусналия след последния мач със Славия (0:2) Станислав Генчев, който пък през днешния ден ще бъде разгласен като нов треньор на Ботев (Пловдив). Интересното е, че точно Генчев смени Стоев след последната му работа в Лудогорец през лятото на 2019-а. Стойчо бе освободен от разградчани след първия плейоф за Лига Европа против Марибор (0:0), а асистентът му по това време Генчев го наследи. Така към този момент близо 4 години легендата на Локомотив (София) е без работа.

Като треньор той има две трофеи отпред на " орлите " (2014 и 2019 г.), една Купа на България (2014), една Суперкупа (2019) и доближи до 1/8-финал в Лига Европа през 2014-а, където отпадна от Валенсия, само че преди този момент отстрани Лацио. У нас е бил отпред още на Арда, Левски, Монтана Миньор (Перник), Спортист (Своге), Чавдар (Етрополе), Хасково, Академик (Свищов), националния тим за юноши до 17 година и през 1998 за малко на Локо (Сф), като преди този момент през 1997/98 бе асистент в " Надежда ".
 Генчев сподели Генчев сподели " Да " на Ботев (Пловдив)
Той е младеж на столичани и е харесван от почитателите на отбора, които упорстват отпред да застане точно човек, който исторически е обвързван с Локо. С " червено-черните " има 196 мача и 59 гола в интервала 1980-1989 година После минава в Пансерайкос (Серес), където поставя завършек на кариерата си.

Локомотивската футболна общност се надява, че Стойчо Стоев ще даде позитивен отговор и ще изведе тима за първи тренировки на 14 юни, когато е очакван стартът на лятната подготовка.

" Тема спорт "

Carlsberg " Домът на Феновете " е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето наличие и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Sportal.bg
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР