Локомотив Пловдив записа шеста поредна победа в Първа лига, след

...
Локомотив Пловдив записа шеста поредна победа в Първа лига, след
Коментари Харесай

Локомотив Пловдив победи Хебър в спектакъл със седем гола в Пазарджик

Локомотив Пловдив записа шеста поредна победа в Първа лига, откакто „ черно-белите “ завоюваха гостуването си на Хебър Пазарджик с 4:3 в среща от седмия кръг на шампионата. На стадион „ Георги Бенковски “ двата отбора изиграха завладяващ дуел и сътвориха същинско голово шоу, като и седемте попадения в мача паднаха през първата част. Джовани откри за „ смърфовете “ още в 3-ата минута, само че играчите на Любослав Пенев стигнаха до цялостен поврат единствено в границите на няколко минути след два гола на Георги Николов. Последва нов поврат, откакто Калоян Костов и Бабакар Дион се разписаха за Локомотив, само че минута преди края на постоянното време на първото полувреме Георги Николов още веднъж възвърне равенството, оформяйки своя хеттрик. В добавеното време на първата част обаче Ефе Али вкара победния гол за своя отбор.

С триумфа Локомотив към този момент има 19 точки и краткотрайно излезе еднолично на първата позиция в класирането с 3 точки пред втория Черно море, който обаче е с мач по-малко. Хебър остава четвърти в подреждането с 11 точки в актива си.

Двубоят в Пазарджик стартира чудесно за Локомотив, откакто „ черно-белите “ откриха резултата още в третата минута. „ Смърфовете “ разиграха добре по левия фланг, Ангел Лясков центрира към наказателното поле към Георги Минчев, който с тил към вратата овладя и остави за Джовани, а бразилецът без закъснение стреля точно в долния десен ъгъл на Матвей Игонен, с цел да даде задатък на своя отбор.

Хебър обаче отговори съвсем незабавно и изравни в 11-ата минута. Жоао Сеско откри с дълго подаване от личната половина Георги Николов, който надбяга Ангел Лясков и изпревари излезлия неразчетено напред Динко Хоркаш, завършвайки с глава в опразнената врата за 1:1.

Само 7 минути по-късно играчите на Любослав Пенев реализираха цялостен поврат. „ Зелените “ разпростряха бърза контраофанзива от ляво, Роберт Мазан центрира към Георги Николов, който с коляно съумя да приключи в мрежата на Локомотив, вкарвайки втория си гол в мача.

В 25-ата минута обаче гостите още веднъж възвърнаха равенството. Джовани центрира от ъглов удар, Георги Минчев се извиси и стреля с глава, топката се отби в главата на Димитър Илиев и падна на крайници на непокрития Калоян Костов, който от към 10 метра нямаше по какъв начин да сгреши, с цел да вкара дебютния си гол с екипа на „ черно-белите “.

Малко по-късно централният бранител на „ смърфовете “ бе наложително сменен от Ефе Али поради контузия в коляното.

В 38-ата минута Локомотив за повторно излезе напред в резултата, откакто Евандро се възползва от неточност на Георги Вълчев в личното наказателно поле. Капитанът на Хебър лиши от Георги Минчев, само че подари топката на Евандро, бразилецът изпревари Матвей Игонен и пусна паралелно на голлинията подаване към Бабакар Дион, който засече в опразнената врата за 3:2.

Головото шоу на стадион „ Георги Бенковски “ продължи единствено 5 минути по-късно. Николас Пенев центрира от корнер, Георги Вълчев засече с глава от границата на вратарското поле, топката се отби в гредата, само че при добавката Георги Николов бе непогрешим от няколко метра, с цел да оформи своя хеттрик – 3:3.

Това обаче не бе всичко за първата част. В третата минута от 4-минутното добавено време на първото полувреме Джовани центрира отляво от директен свободен удар и влезлият като запаса Ефе Али надскочи Матвей Игонен, засичайки с глава в мрежата на Хебър за 3:4. По този метод всички 7 точни удара за първите 45 минути се трансфораха в попадения.

Девет минути след подновяването на играта през втората част домакините имаха добра опция за четвърто попадение. Ангел Бастунов финтира Ефе Али и стреля в близкия ъгъл на Динко Хоркаш, само че хърватският пазач на Локомотив се намеси и мазета в корнер.

В 78-ата минута влезлият като запаса Георги Каракашев се озова на преференциална позиция на границата на наказателното поле на Хебър, само че избра подаване вместо завършващ удар и сбърка.

До края на срещата играчите на Любослав Пенев пробваха още веднъж да стигнат до равенството и бяха най-близо до него в 82-ата минута, когато Георги Николов засече с глава центриране на Олексий Збун, само че Динко Хоркаш избави.

В 86-ата минута пък Матвей Игонен се намеси решаващо, останал очи в очи с резервата на Локомотив Петър Андреев.

В идващия кръг „ черно-белите “ посрещат Крумовград, до момента в който Хебър гостува на Левски.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР