„Локомотив“ (Пловдив) победи с 2:0 „Ботев“ (Враца) в мач от

...
„Локомотив“ (Пловдив) победи с 2:0 „Ботев“ (Враца) в мач от
Коментари Харесай

Без изненада! Осакатен Ботев загуби с 0:2 и гостуването на Локомотив в Пловдив /снимки/

„ Локомотив “ (Пловдив) победи с 2:0 „ Ботев “ (Враца) в мач от 16-ия кръг на efbet Лига на "Лаута ". Головете за триумфа на "смърфовете " осъществиха Диниш Алмейда (33) и ветеранът Георги Илиев (90).
Днес гостите бяха водени от Стойчо Драмов, който пое тима след оставката на Сашо Ангелов.
Атаката на „ Локомотив “ водеха много неубедителният през днешния ден Анте Аралица и героят от финала за Купата на България през май Ален Ожболт. Играта в средата на терена връзваше Димитър Илиев, който имаше поддръжката на Петър Витанов и Милош Петрович. Един Бахтич и Момчил Цветанов действаха по двата фланга. На пейката останаха Бирсент Карагарен, Георги Илиев и Парвизджон Умарбаев. Аут поради насъбрани картони бе Йосип Томашевич.
Доста повече бяха проблемите при врачани. Даниел Генов и Христо Златински не престават да лекуват травми, а отвън групата поради контузия бе оставен и Давид Рибейро. Драмов обаче разчиташе на изтърпелите санкции Доминик Янков, Венцислав Керчев и Иво Михайлов. Ботев стартира в предни позиции с Валери Домовчийски, а Валери Божинов остана на пейката, като се появи в игра през второто полувреме.
Общо в елита двата тима са изиграли 52 мача, като салдото е 21 победи за „ Локо “, 10 равенства и 21 триумфа за „ Ботев “.
Първата добра опция пред една от двете порти пристигна в 14-ата минута. Анте Аралица избяга зад тила на отбраната на гостите, само че се забави малко повече при удара си и стражът Красимир Костов избави.
Топката още веднъж попадна в Аралица, който стреля от придвижване, само че този път нацели тялото на бранител. В 21-ата минута Деян Иванов спря рискова офанзива на "смърфовете ", събаряйки на земята Анте Аралица. Главният арбитър не се поколеба да покаже жълт картон на бранителя. В 28-ата минута и Георги Вълчев видя жълтия цвят, като още веднъж пострадал беше Аралица. В 32-ата минута Димитър Илиев се възползва от неверно подаване в средата на терена от Георги Вълчев.
Новоизлюпеният национал подаде към Анте Аралица, който вместо да стреля от комфортна позиция, избра да подава, поради което си навлече гнева на наставника Бруно Акрапович и почитателите на "Лаута ". В 33-ата минута обаче "Локомотив " поведе в резултата с прекрасен гол на бранителя Диниш Алмейда. Бранителят се озова в наказателното подаване на „ Ботев “ (Враца) при подаване на Един Бахтич, поведе си топката на пред и опита да центрира, само че вместо това топката трансферира стража Костов и се заби в горния му десен ъгъл.
Минута по-късно още веднъж Бахтич центрира по земя, а Ален Ожболт се размина с топката. В 35-ата минута Момчил Цветанов пробив по левия фланг и центрира доста остро, само че Аралица не бе квалифициран и не съумя да насочи топката към вратата. До края на първото полувреме „ Локомотив “ резервира преднината си и да се отдръпна с един гол преднина на почивката.
В 57-ата минута положително центриране на Един Бахтич бе засечено с глава от Димитър Илиев, само че ударът на капитана на „ Локомотив “ прелетя над напречната греда. В 61-ата минута Дейвид Малембана извърши фаул от към 30 метра. Бранителят шутира мощно, а топката мина на сантиметри от долния десен ъгъл на вратата. В 69-ата минута центриране на Андреа Васев от десния фланг можеше да докара до гол във вратата на Мартин Луков.
Валери Домовчийски засече с пета подаването, а топката като по шанс не се оплете в мрежата. Преди това врачани имаха искания за дузпа, откакто Ангел Лясков падна в наказателното поле при прикосновение с Малембана. Главният арбитър Георги Николов обаче даде сигнал играта да продължи с осъществяване на навън.
В 72-ата минута Аралица още веднъж си навлече гнева на почитателите, откакто пропусна да удвои преднината на Локомотив. Нападателят бе изведен по ослепителен метод от Димитър Илиев, само че стреля над вратата. В последната минута на постоянното време "Локомотив " имаше две благоприятни условия за гол, като и в двата случая забъркан бе Димитър Илиев.
Първо капитанът засече центриране на Бирсент Карагарен от десния фланг, само че Костов избави. След това националът се откъсна зад отбраната на „ Ботев “, влезе в наказателното поле и подаде обратно към свободния Георги Илиев, който не сбърка и оформи крайното 2:0.

„ Локомотив “ /Пловдив/ - „ Ботев “ Враца/ 2:0
1:0 Алмейда (33)
2:0 Георги Илиев 90

Стартови сформира:
„ Локомотив “: Мартин Луков, Диниш Алмейда, Стивън Езе, Дейвид Малембана, Един Бахтич, Петър Витанов, Милош Петрович, Димитър Илиев, Момчил Цветанов, Ален Ожболт, Анте Аралица
„ Ботев “: Красимир Костов, Ангел Лясков, Андреас Васев, Валери Домовчийски, Венцислав Керчев, Георги Вълчев, Деян Иванов, Доминик Янков, Ивайло Михайлов, Илия Миланов, Петър Атанасов
Съдия: Георги Николов
Стадион: "Локомотив ", Пловдив
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР